Početna Kultura Samostalna izložba Ivane Sailović u Kulturnom centru Vojvodine “Miloš Crnjanski”

Samostalna izložba Ivane Sailović u Kulturnom centru Vojvodine “Miloš Crnjanski”

0

Samostalna izložba Ivane Sailović biće otvorena u utorak, 29. avgusta, u Kulturnom centru Vojvodine “Miloš Crnjanski”.

U svojim skulpturama autorka razmatra paletu boja i vizuelne elemente. Pronalazi inspiraciju u očaravajućim nijansama Aurore Australis. Teži da uhvati suštinu ovog prirodnog fenomena kroz boje koje ugrađuje u svoje umetničko delo.

Pored palete boja, posebnu pažnju posvećuje vizuelnim elementima u svojim skulpturama kako bi uspostavila vezu sa Aurorom Australis. Nastoji da uhvati suštinu dinamične i stalno promenljive prirode kroz inkorporaciju teksture, forme i kompozicije.

Ivana Sailović je diplomirala 2021. godine na departmanu likovnih umetnosti – modul Vajarstvo, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesorke Mirjane Blagojev. Iste godine upisala je master studije na departmanu likovnih umetnosti – modul Vajarstvo, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, pod mentorstvom Ranka Dragića.

Učestvovala je na mnogim kolektivnim izložbama od 2017. do danas. Osvojila je Godišnju nagradu Departmana likovnih umetnosti za najuspešniji reljef iz umetničke discipline vajanje u školskoj 2017/2018. godini.

Svečano otvaranje izložbe je u 19 časova, a posetioci će postavku moći da pogledaju do 12. septembra, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Ulaz je slobodan.

Izvor: 021.rs
Foto: Kulturni centar Vojvodine “Miloš Crnjanski”