Početna Sport Članica novosadske “Tvrđave – 021” Marina Minić osvojila zlato na turniru u...

Članica novosadske “Tvrđave – 021” Marina Minić osvojila zlato na turniru u Češkoj

0

Na međunarodnom turniru stonotenisera sa invaliditetom memorijal “Mihaila Hašta 2023” u češkom Bunkovu takmičari iz srpskih klubova postigli su zapažene rezulltate.

Našu zemlju predstavljali su takmičari novosadske “Tvrđave – 021”, Marina Minić i Pero Savić, i stonoteniseri niškog “Naisa”, Bojan Stamenković i Andrej Radulović.

U konkurenciji takmičara iz pet evropskih država Poljske, Austrije, Slovenije, domaćina i naše zemlje, u “A” kategoriji Nišlija Bojan Stamenković bio je četvrti, dok je u “C” kategoriji u takmičenju za “Češki pehar” u sklopu češkog šampionata “Tvrađavina” naša Marina Minić osvojila zlatnu medalju.

“Ova zlatna medalja je za mene veliki vetar u leđa, pravi pokazatelj napretka u igri i velika motivacija. Osvojila sam ‘C’ grupu, dogodine ću, Bože zdravlja, igrati u rangu više, u B grupi. Inače, ovi turniri su veoma važni jer stičemo neophodna međunarodna iskustva koja će nam biti od velike koristi na predstojećim bodovnim turnirima i evropskim i svetskim takmičenjima. Svi nosimo najlepše utiske iz Binkova”, kaže “Tvrđavina” velika nada, stonoteniserka u kolicima Marina Minić, nakon osvajanja medalje prvenca sa međunarodne scene.

Novosađani imaju višegodišnju saradnju sa organizatorima međunarodnog stonoteniskog kampa u Bunkovu.

“Veliku zahvalnost dugujemo Spomenki i Frantu Habentikovu koji nas već petu godinu pozivaju na međunarodni kamp i turnir i na kojem nam obezbeđuju posebne uslove za smeštaj i trenige”, dodaje trener Novosađana Ilija Đurašinović.

Evropsku turneju novosadska “Tvrđava” nastavlja već ovog vikenda u italijanskim Udinama gde će se među osam italijanskih ekipa naći Marina Minić i Sanja Bogunović. Novosađanke u Italiji brane ekipno zlato koje su osvojili Mladen Ćirić i Siniša Bradašević.

Izvor: rtv.rs/Ljubenko Zvizdić
Foto: Ilustracija/Pixabay