Početna Kultura Usvojen program manifestacije “Antićevi dani”

Usvojen program manifestacije “Antićevi dani”

0

Program manifestacije „Antićevi dani“, koja se ove godine održava od 10. do 12. marta, usvojen je na jučerašnjoj sednici Odbora manifestacije. Kako je predviđeno, u okviru ovogodišnjih „Antićevih dana“ održaće se niz književnih večeri, izložbi i multimedijalnih programa, a centralna svečanost održaće se prvog dana manifestacije, kada će se dodeliti nagrada „Miroslav Antić“, navodi se u saopštenju.

Kako je rečeno na sednici Odbora, kojom je predsedavala predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, program „Antićevih dana“ i ove godine održaće se na više lokacija: u Gradskoj kući, Kulturnom centru Novog Sada, Kulturnoj stanici „Eđšeg“, Malom likovnom salonu, Izdavačakoj kući „Prometej“ kao i OŠ „Miloš Crnjanski“.

Tokom održavanja manifestacije predviđeno je polaganje venaca na pesnikov grob, kao i poseta spomeniku Miroslavu Antiću u Dunavskom parku. Svi sadržaji biće organizovani uz poštovanje epidemioloških mera.

Na sednici je obrazloženo da će stručni žiri „Antićevih dana“, u sastavu Miroslav Radonjić, Bojan Vasić i Slađana Ilić, u narednom periodu predložiti laureta za nagradu „Miroslav Antić“, koja se dodeljuje za najbolju zbirku pesama, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTV
Foto: Skupština grada Novog Sada