Početna Sport Novosadske niže lige startuju u martu, zima puna transfera

Novosadske niže lige startuju u martu, zima puna transfera

0

Prolećni deo prvenstava na teritoriji Novog Sada i okolini startovaće početkom marta.

Novosadska liga počinje u subotu, 6. marta, dok će utakmice u poslednjem rangu takmičenja, Gradskoj ligi, početi nedelju dana kasnije, 13. marta. Vojvođanska liga Jug počeće 6. marta.

Kako se može videti na stranici Novosadski fudbal, timovi se već uveliko pripremaju, igraju prijateljske mečeve pred start prvenstva, a prilično živahan je i transfer rok.

Prolećni deo šampionata u Novosadskoj ligi sa prve pozicije startuje Veternik, sa 44 boda, a dva manje ima TSK, pa nas očekuje zanimljivo nadmetanje ova dva tima za prvo mesto u petom rangu. Treći je ŽSK sa 33 boda.

Susek, koji se nalazi u donjem delu tabele sa samo pet bodova, ima nameru da izbegne delegiranje u niži rang, pa je doveo osam novajlija, a među njima Nikolu Plemiću, Đorđa Celina, Veselina Guberinića.

U Fruškogorac su stigli Nemanja Milojević i Rade Lukaja, dok su Dejan Dubačkić i Nemanja Latinović pojačali Omladinac. Bačka iz Begeča je u svoje redove dovela Dejana Sladojevića i Nikolu Leđanca.

U Gradskoj ligi Novog Sada biće izuzetno zanimljiva borba za mesto u vrhu tabele i promociju u Novosadsku ligu. Miletić nastoji da se vrati u peti rang i prvi je sa 31 bodom, koliko ima i drugoplasirani Dinamo. Vinogradar ima 30 bodova, Borac, koji se takođe pojačao ovog prelaznog roka, ima 29, a Proleter 28.

Kada je u pitanju fudbal na teritoriji Južne Bačke, utakmice Vojvođanske lige Jug, počeće takođe 6. marta. Na prvom mestu u četvrtom rangu je Hajduk iz Divoša sa 40 bodova, a sa tri boda manje prati ga Jedinstvo iz Rumenke. Novi Sad je četvrti sa 30 bodova, Indeks sedmi sa 28, Cement deveti, Crvena zvezda dvanaesta.

Skauting služba “Kanarinaca” uradila je dobar posao, pa su u svoje redove doveli Stefana Ilijina (Jedinstvo), Miloša Ranđelovića (Vojvodina Perlez), Dejana Mitrovića (Jedinstvo), Dragana Smiljanića (Mladost GAT), Aleksandra Grkovića (Borac Šajkaš), Marka Stančetića (Borac Šajkaš), Dragana Kavčića (Mladost Bački Petrovac), Mirka Vranješa (Proleter).

Pojačao se i prošlosezonski prvak Novosadske lige – Jedinstvo iz Rumenke. Iz Internacionala doveli su mladog štopera Zorana Vlaisavljevića, golmana Miloša Mandića stigao je iz Kabela, Bojana Jelića iz Cementa, Dejana Zeljkovića iz Cementa, Igora Kanja iz Mladosti (Bački Petrovac).

Izvor: 021
Foto: Pixabay