Početna Kultura Večeras počinje novosadski festival “Obnova”

Večeras počinje novosadski festival “Obnova”

0

Četvrti po redu novosadski filmski festival “Obnova” održaće se od 20. do 22. oktobra na dve lokacije u Novom Sadu.

Festival će predstaviti niz izvanrednih filmskih ostvarenja i ugostiće talentovane filmske stvaraoce.

Ovogodišnji program festivala uključuje raznolik spektar filmskih žanrova u Areni Cineplex i u amfiteatru SPENS-a, najavljuju organizatori – udruženje “Filmium”.

Program festivala obuhvata: takmičarski program, revijalni program – koji predviđa i selekciju kratkometražnih ostvarenja, kao i prikaze filmova ovogodišnjeg laureata “Obnove”, a to je naš proslavljeni glumac i režiser Nikola Kojo.

Takmičarski program čine:

Munje opet
Indigo kristal
Prigušivač
Ovuda će proći put
Sveta Petka
Da li ste videli ovu ženu
Manja

Ponovo na platno stižu sledeći filmovi:

Sumnjivo lice
Orlovi rano lete
Salaš u malom Ritu

Priznanje za doprinos kinematografiji dobija Nikola Kojo, odluka je festivala. Posetioci će moći da pogledaju kultni film “Mi nismo anđeli”, popularno ostvarenje “Stado”, kao i “Rad na određeno vreme”.

U okviru revijalnog programa stiže “Najsrećniji čovek na svetu” rediteljke Teone Strugar Mitevske, kao i nekoliko kratkometražnih filmova, koje ćete otkriti u celokupnom programu.

Žiri ovogodišnjeg izdanja čine Ana Lazarević, rediteljka prošlogodišnjeg pobednika festivala “Obnova” sa filmom “Gejm”, Nikola Pantelić, producent projekata kao što su “Komedija na tri sprata” i “Vreme zla” i Siniša Cvetić, reditelj filma “Usekovanje”.

Ulaznice za filmove koji se prikazuju u Areni Cineplex mogu se kupiti na blagajni bioskopa. Za filmove koji se prikazuju na SPENS-u ulaz je besplatan, uz potrebnu rezervaciju putem sajta.

“Filmium se trudi da donese najbolje filmsko iskustvo publici u Novom Sadu i širom regiona. Pridružite nam se na ovom uzbudljivom putovanju kroz svet filma”, poručuju organizatori.

Celokupan repertoar dostupan je na sajtu Filmskog festivala “Obnova”. Ulaznice za projekcije u Areni Cineplex, kao i rezervacije za projekcije na SPENS-u, na raspolaganju su svim zainteresovanim posetiocima i posetiteljkama festivala.

Izvor: 021.rs
Foto: Filmski festival “Obnova”