Početna Kultura Za godinu i po dana Studentski kulturni centar dobija svoj novi dom

Za godinu i po dana Studentski kulturni centar dobija svoj novi dom

0

Studentski kulturni centar Novi Sad dobiće novi objekat u svom vlasništvu, u kom će se na 3.500 kvadratnih metara, smestiti koncertna sala sa 200 sedišta, galerija, kancelarije, kao i prostori za druge kulturne i umetničke sadržaje koje organizuje SKCNS.

Novi objekat će se nalaziti na mestu Male menze čija je dekonstrukcija u toku.

– Ovo će nam omogućiti da znatno proširimo našu programsku ponudu, jer ćemo zadržati naš programski prostor SKCNS Fabriku u Kreativnom distriktu odnosno Kineskoj četvrti, u kom ćemo i dalje raditi programe koji su više okrenuti ka alternativnim i supkulturnim izrazima, dok će nova zgrada biti primarno rezervisana za klasične, kamerne i slične koncerte, pozorišne predstave, književne večeri i mnoge druge programe okrenute ka studentskoj populaciji – rekao je direktor SKCNS-a Obrad Škrbić.

Iz Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine rekli su za NS Uživo u oktobru da je u podrumu objekta predviđena garaža, kao i tehničke prostorije, dok će u prizemlju biti izgrađena koncertna sala. Na prvom spratu novoprojektovanog prostora trebalo bi da se nalazi multifunkcionalna galerija, prostorija za izvođače, sanitarni čvorovi, kao i ostali prateći sadržaji.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove i napomenuo da je nova zgrada SKCNS-a veliki poduhvat koji Pokrajinska vlada finansira, te da je važno da će SKCNS dobiti objekat u punom kapacitetu u svom vlasništvu.

Rok za kraj radova je do kraja septembra 2023. godine.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: www.skcns.org