Početna Danas u gradu Beograd centar Srbije za doček, Novi Sad za Srpsku novu godinu

Beograd centar Srbije za doček, Novi Sad za Srpsku novu godinu

0

nova_godina_press

Postignut je “džentlmenski” dogovor da Beograd bude centar Srbije za doček 1. januara, a Novi Sad i Niš za organizaciju dočeka Srpske nove godine, rekao je menadžer Grada Beograda Goran Vesić.

Na taj način želimo da ova dva srpska grada dobiju veću ulogu kakvu i zaslužuju, a da se pritom ne poklapaju dočeci i programi“, istakao je Vesić i dodao da će Beograd, na inicijativu premijera Aleksandra Vučića, bez nadoknade deo svoje novogodišnje rasvete ustupiti Nišu za Srpsku novu godinu i time dati podršku tom dočeku.

Gradski menadžer je najavio tradicionalno organizovanje dočeka Dečije nove godine ispred Starog dvora, kao i Ulicu otvorenog srca 1. janura.

Beograđane i goste prestonice ove godine očekuje četiri dana koncerata na centralnim gradskim trgovima pa tako 29. decembra nastupa Miligram, dan kasnije Željko Joksimović, dok je za doček, ispred Doma Narodne skupštine predviđen nastup Tropiko benda, Stivena Sigala i Lepe Brene“, rekao je Vesić i ponovio da će 1. januara, umesto Svetlane Ražnatović, nastupiti Haris Džinović.

Podsetimo, Novosađane će u Novu 2016. godinu uvesti bend Van Gog, a sem njih na Trgu slobode sviraće Partibrejkersi, Love Huntersi, banjalučki bend Rok simfonija, te nepoznati sastav Štikle i vikleri. Paralelno će se odvijati i program u Katoličkoj porti gde će nastupati DJ-evi. Za reprizu, odnosno 1. januara će u saletli Dunavskog parka nastupati gudači.

Za Novu godinu po Julijanskom kalendaru 13. januara Novosađane će zabavljati Goran Bregović, a ne violinista Lajko Feliks kako je ranije javljeno. Pre njega nastupiće ansambl Zorule i slovenački muzičar Manjifiko.

Iz Gradske kuće je saopšteno i da će kompletan iznos za nastupe izvođača, kao i ostale troškove platiti sponzori, odnosno kompanije koje će se oglašavati tokom “najluđe noći”.

Autor: 021, Tanjug
Foto: 021