Početna Danas u gradu Filmovi sa FEST-a od danas u Areni

Filmovi sa FEST-a od danas u Areni

0

Reviju filmova sa FEST-a otvoriće film “Miljenica” Jorgosa Lantimosa koji će biti prikazan danas, 23. februara, u 19 časova u bioskopu Arena Cineplex.

Ove godine se program održava u dva bioskopa, u Areni i u Promenadi, s tim da projekcije u Cineplexx-u u Promenadi počinju dan kasnije, ali će se u tom bioskopu filmovi prikazivati u tri termina, 16:30h, 19h i 21h, dok će u Areni filmovi biti prikazivani od 19h i 21:30h.

Novosađani će imati priliku da pogledaju filmove koji su višestruko nagrađivani na prestižnim svetskim filmskim festivalima i naslove nominovane za nagradu Oskar. Biće prikazivani i filmovi reditelja Feliksa van Groningena, Marčela Fontea, Pavela Pavlikovskog, Larsa von Trira i drugih.

U bioskopu u Promenadi premijerno će biti prikazan i novi film Emira Kusturice “Pepe, jedan uzvišeni život” o Hose Muhiki, bivšem predsedniku Urugvaja, nekada nazivanim najsiromašnijim predsednikom na svetu.

Na repertoaru su i “Zelena knjiga”, “Čovek iz senke”, “Starac s revolverom”, “Izbrisani dečak”, “Hladni rat”, “Bela vrana” i drugi.

PR FEST-a Jelena Galetin-Žakić naglašava da će u dva bioskopa biti realizovani različiti programi, kao i da neki filmovi koji budu prikazivani u Promenadi neće biti prikazivani u Areni i obrnuto.

– U Cineplex Promenadi će biti različitih programa u različitim kategorijama Festa, kao što su Fest za mlade, Fest 47, Fest 47 Gala, glavni program van konkurencije i tako dalje. Tu ćemo imati priliku da vidimo i neke filmove manje poznatih autora koje festovska publika svakako voli i gde je jedna od retkih filmova da pogledate neka od ovih dela na velikom platnu – navela je Galetin-Žakić.

Karte su u prodaji po ceni od 400 dinara na blagajnama bioskopa Arena Cineplex i Cineplexx Promenada, a program FEST-a možete pogledati na sajtovima www.arenacineplex.com i www.cineplexx.rs.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay