Početna Danas u gradu Koncert džez benda “Dragon’s fuel” u Kulturnom centru Novog Sada

Koncert džez benda “Dragon’s fuel” u Kulturnom centru Novog Sada

0

U okviru Ciklusa: Džez metronom održaće se koncert džez benda “Dragon’s fuel” u petak, 28. februara u 20 časova u Kulturnom centru Novog Sada.

U sastavu benda “Dragon’s fuel” koji će održati koncert su: Vojislav Savkov, saksofon, Predrag Okiljević, saksofon, Marko Čurčić, bas gitara i Andrej Lav Kovač, bubnjevi, kada će održati promociju albuma “Pomorandže”. Gost koncerta je Ivan Burka, vibrafon.

Vojislav Savkov je muzičar koji je poznat i priznat u domaćim džez krugovima. Svirao je sa gotovo svim džez muzičarima iz Novog Sada, sa muzičarima iz Srbije, ali i drugih zemalja Evrope. Uvek otvoren za saradnju i posvećen otkrivanju novih muzičkih saznanja. Voja Savkov je proputovao Istok i Južnu Ameriku kroz um i telo spiritualnog putnika. Svoja iskustva deli kroz reči, muziku i meditativno prisustvo svog postojanja.

Predrag Okiljević stekao je svoje muzičke osnove u Zaječaru. Muzički put nastavlja preseljenjem u Novi Sad. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Živi i radi u Novom Sadu, a od 2010. godine aktivan je učesnik muzičke scene, pre svega kao član sastava NOIZAC i Rab l Khali, a potom samostalno i u različitim kolaboracijama sa umetnicima iz regiona. Aktivan je član sastava Dragon’s Fuel i Deep Steady, oba iz Novog Sada, koji su izdali svoje prve albume 2018. godine. Sastav Dragon’s Fuel oktobra 2019. godine nastupao je na Beogradskom džez festivalu, a februara ovo godine izdao svoj drugi album. Sa Lavom Kovačem i Markom Čurčićem jedan je od pokretača muzičkog kolektiva Horziz Novog Sada koji, pored ostalih aktivnosti iz polja muzičkog stvaralaštva, do sada stoji iza ukupno deset izdanja.

Marko Čurčić, novosadski bas gitarista poznat po istančanom ukusu za prave stvari (stara škola). Po završetku srednje elektrotehničke škole u Novom Sadu shvata da je muzika jedino čime bi hteo da se bavi u životu i odlučuje da nastavi sa muzičkim obrazovanjem u inostranstvu sa svojim kolegama muzičarima (Lavom Kovačem, Žolt Arđelanom, Ljubomirom Turajlijom i Igorom Carom). Upisuje i uspešno završava Prince Claus Conservatory u Groningenu na Odseku za džez bas gitaru. Ponosni je član novosadske izdavačke kuće “Horz“, kao i bendova Dragon’s Fuel i Zemljani. Svira i u bendu Nađa. Aktivno svira i u holandskom bendu 3times7.

Lav Kovač primarno deluje kao bubnjar, klavijaturista, kompozitor i improvizator. Završio je osnovnu i srednju muzičku školu “Isidor Bajić“ u Novom Sadu, odsek za klasične udaraljke kod prof. Srđana Palačkovića. Kao klasični udarač nastupao je sa Vojvođanskim simfoničarima, Orkestrom harmonika AKUD “Sonja Marniković“ i osvojio dve prve nagrade na Republičkom takmičenju u klasičnim udaraljkama.

Ulaz je slobodan.

Izvor: NsuŽivo
Foto: Pixabay