Početna Danas u gradu Počela akcija ”Frižider toplog srca” u centru Novog Sada

Počela akcija ”Frižider toplog srca” u centru Novog Sada

0

f-2

U organizaciji Radija Signal i pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada danas je otvorena humanitarna akcija “Frižider toplog srca”. Otvaranju akcije pristustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, naš istaknuti odbojkaš i komšija Andrija Gerić, multimedijalni umetnik i muzičar Slobodan Trkulja, kao i predstavnici Radija Signal organizatora akcije.

Kao i prošle godine, zahvaljujući ljudima toplog srca, ljudima iz Radija Signal, našim proslavljenim sportistima i muzičarima, u centru Novog Sada u Zmaj Jovinoj ulici organizujemo skupljanje pomoći za ljude kojima je najpotrebnije. Pozivam sugrađane da i ovog puta pokažu veliko toplo srce kakvo smo uvek imali, i zahvaljujem se svim Novosađanima koji učestvuju u humanitarnim akcijama. Posebno sam ponosan na akciju JP ‘Gradsko zelenilo’ ‘Humani ponedeljak’, jer su na taj način pokazali društveno odogovorno poslovanje, uprkos tome što nisu u lakoj poslovnoj situaciji. Ubeđen sam da će frižideri biti mali da prime svu pomoć koju će Novosađani skupiti, a pred božićne i novogodišnje praznike obradovaćemo one kojima su namenjeni“, istakao je gradonačelnik Vučević.

frizider toplog srca4

Pet frižidera ovog puta namenjeni su za dva udruženja: Udruženje ratnih vojnih invalida kao i Udruženju romskih studenata koji u svojim prostorijama brinu i o deci iz naselja “Bangladeš”, kao i za tri socijalno ugrožene porodice: porodica Ćirić sa naselja Adice, Danijela Visošević samohrana majka sa troje dece kao i porodici Šumar iz Sremske Kamenice čija je kuća oštećena u poplavama.

I ove kao i prethodne godine pet frižidera će na početku Zmaj Jovine ulice čekati na sve sugrađane toplog srca koji će moći tu da ostave svoju donaciju u vidu hrane svaki dan od 08:00 do 20:00 časova. Preporučljivo je da se donosi nekvarljiva, kupljena hrana sa deklaracijom kao i slatkiši i grickalice za decu. Akcija će trajati do 26.decembra i svaka i najmanja donacija je dobrodošla.

Akcija Frižider toplog srca se održava treći put, a po drugi put frižideri će gostovati u centru grada. S obzirom na to da je tokom prošlogodišnje akcije sakupljeno mnogo više hrane nego što su kapaciteti frižidera, očekujemo takav i još bolji rezultat i ovaj put tako da se nadamo da će se proširiti lista onih kojima će ova akcija pomoći. Prijatelj akcije je Roda market koja je ove godine donirala pet frižidera toplog srca, a kako je akcija izgledala prošle godine možete pogledati ovde.

Autor: NsHronika.rs