Početna Party Time “Thievery Corporation” i “Kandžija i Gole žene” nova imena INmusic festivala #14!

“Thievery Corporation” i “Kandžija i Gole žene” nova imena INmusic festivala #14!

0

INmusic ne posustaje, a bližimo se na svega devet nedelja od početka 14. po redu zagrebačkog festivala! Nova imena su “Thievery Corporation” i “Kandžija i Gole žene”.

“Thievery Corporation” osnovani su pre više od 20 godina, a od samih početaka imaju svoju diskografsku kuću te su prodali nekoliko miliona albuma širom sveta. Tokom impresivne karijere sarađivali su s brojnim eminentnim muzičarima poput Davida Byrnea, Perryja Farrela, “The Flaming Lipsa” i brojnih drugih, te su nastupali na najpopularnijim svetskim festivalima poput Coachelle i Lollapalooze. “Thievery Corporation” su Rob Garza i Eric Hilton koji su tokom svog muzičkog putovanja definisali čitav novi žanr elektronske muzike: spoj duba, hip hopa, elektronike, dancea i trip hopa.

“Kandžija” iza sebe ima više od deset godina karijere te nekoliko albuma što samostalnih, što s “Golim ženama”. Nakon albuma “Nema Labavo” iz 2015. godine i rasprodatnih koncerata širom regije “Kandžija” je prošle godine iznenadio fanove objavom solo albuma “Beton” bez prethodne najave, s kojeg je objavio singlove “Grah” i “Trube”. Album je pohvalila kritika i struka, a najavio je i novo studijsko izdanje koje će objaviti do kraja godine. Novi album najavljen je singlom “Magična butra”, a uskoro publika može očekivati i novi materijal iz radionice “Kandžije i Golih žena”, kojeg će predstaviti i publici na INmusic festivalu!

Autor: Žikica Milošević
Foto: Promo