Početna Politika Miroslav Vasin objavio celokupnu imovinsku kartu: Pozivam funkcionere SNS da i oni...

Miroslav Vasin objavio celokupnu imovinsku kartu: Pozivam funkcionere SNS da i oni sudu javnosti izlože svoju imovinu

0

miroslav-vasin-pokrajinski-sekretar-vojvodina-gov-r

Predsednik pokrajinskog odbora DS-a i potpredsednik pokrajinske Vlade Miroslav Vasin danas je objavio svoju celokupnu imovinsku kartu sa podacima o tome kako je koju imovinu stekao.

On je na zvaničnom sajtu demokrata naveo da ovako odgovara na prozivku Srpske napredne stranke koja mu je nedavno upućena.

S obzirom da me je SNS, u svom zadnjem saopštenju pozvao da se “zajedno sa svojim šefom vojvođanskog kriminalnog režima Bojanom Pajtićem pokušam da setim imovine stečene kako u zemlji tako i u inostranstvu”, stavljam javnosti na uvid svoju imovinu, način i osnov njenog sticanja.

Nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu u Beogradu, 23 godine radio sam u privredi gde sam obavljao veoma odgovorne poslove u velikim kompanijama. Od decembra 2002. do danas obavljao sam funkcije pomoćnika pokrajinskog sekretara, pokrajinskog sekretara i potpredsednika u Pokrajinskoj vladi.

U periodu od 1986. do 1990. bio sam i sudija Suda časti Privredne komore Jugoslavije.

Iz Bečeja sam se u Novi Sad preselio 1981. i deset godina sam sa porodicom bio podstanar. Godine 1990. moja supruga dobila je na korišćenje društveni stan, površine 58 m2 od Srednje muzičke škole “Isidor Bajić” gde je bila zaposlena kao profesorka klavira. Taj stan smo otkupili 1993.

Godine 1994. smo ga prodali i kupili od DP “Neimar” troiposobni stan u izgradnji, površine 89,9 m2, na Novom naselju u Novom Sadu. Novac od prodaje supruginog stana mi je bio dovoljan za uplatu 75 m2, a ostatak od 15 m2 sam otplatio 2001, nakon dobijenog sudskog spora i nasleđa. U stan sam se uselio sa petočlanom porodicom 1998. i u njemu i danas živim. Stan je u zajedničkom vlasništvu sa suprugom i stečen je pre nego što sam postao funkcioner.

Garsonjeru od 26 m2, na Novoj Detelinari kupio sam u celosti iz kredita kod “Alfa banke”, koji sam podigao 2011. na deset godina, a koji uredno otplaćujem već pet godina. U toj garsonjeri živi moj stariji sin.

Nakon prodaje polovine kuće u Bečeju, nasleđene od pokojnog oca, tim novcem sam 2009. kupio malo parče zemlje u nenastanjenom, šumovitom delu Fruške gore, kod manastira Staro Hopovo, ukupne površine 40 ara i 35 m2, za 100.000 dinara i u decembru 2012. jedno jutro zemlje u svom selu Čurugu, za 586.000 dinara.

Posedujem automobil marke BMV 320 d, proizvodnja 2003.

Imam otvoren račun u Sber banci preko koga primam zaradu i nema drugih sredstava, kao i prazan devizni račun kod Inteza banke. Nemam ni dinarska ni devizna oročena sredstva.

Svu svoju imovinu, kao i ušteđevinu koja nije velika, prijavio sam uredno Agenciji za korupciju.

Agenciji sam takođe prijavio i posedovanje pištolja CZ 99 iz 1991.

Imovinu u inostranstvu nemam.

Imam troje dece i ni jedno od njih nema nikakvu imovinu, supruga je vlasnica 1/3 kuće u Kamenici, nasleđene od pokojnog oca.

Moj brat živi u porodičnoj kući u Bečeju i, osim nje, poseduje preduzetničku radionicu u kojoj proizvodi sportsku opremu preko dvadeset godina.

Za sve podatke koje sam naveo snosim punu odgovornost, koja podrazumeva momentalnu ostavku ukoliko se utvrdi da nisam prikazao neku imovinu koju posedujem.

Stanje svoje imovine i osnov sticanja stavljam na uvid javnosti radi procene da li, posle 35 godina radnog staža, sa stanom u kome živim osamnaest godina, garsonjerom kupljenom sinu putem kredita, malim parčetom zemlje na Fruškoj gori i jutrom zemlje u svom selu, uz automobil star 13 godina, opravdavam epitet “pripadnika kriminalnog režima Bojana Pajtića”.

S obzirom da Aleksandar Vučić nije ispunio svoje obećanje i inicirao donošenje Zakona o poreklu imovine, pozivam funkcionere SNS da i oni sudu javnosti izlože svoju imovinu, a posebno osnov njenog sticanja. To se posebno odnosi na one funkcionere koji su ceo svoj radni vek proveli u skupštinskim klupama i na javnim funkcijama, a poseduju značajnu imovinu koja se nije mogla pribaviti samo redovnim zaradama.

Autor: NSHronika.rs
Foto: rsvojvodina.gov.rs