Početna Politika POKS: U Novom Sadu u toku prikrivanje dokaza o izbornoj krađi, vode...

POKS: U Novom Sadu u toku prikrivanje dokaza o izbornoj krađi, vode Kać i Bukovac, ali i Limani

0

Nakon rezolucije parlamenta EU o izbornoj krađi u Srbiji, krenulo je prikrivanje tragova i uništavanje dokaza u Novom Sadu, uz pomoć nove migracije glasača, saopštio je POKS.

Kako POKS navodi, najvećih malverzacija sa upisivanjem fiktivnih glasača sa lažnim prebivalištima je bilo u prigradskim naseljima Kać i Bukovac, ali i na Limanima, u urbanim sredinama.

Više stotina kuća širom Novog Sada predviđenih za jednu porodicu je imalo između 20 i 50 upisanih glasača. Sada je u toku ispisivanje tih ljudi iz biračkog spiska i upisivanje na druge lokacije, saopštio je POKS.

“Vlastima mora biti jasno da opozicija neće izaći ni na jedne izbore, dok se ne sprovede do kraja istraga oko izbornih malverzacija. Zahtevaćemo uvid u birački materijal koji se po zakonu mora čuvati u depou RIK u Skupštini Srbije i iz njega ćemo lako dokazati da stanje koje je bilo u biračkom spisku na dan izbora, drastično odudara na mnogim biračkim mestima od stanja koje je sada, i to za samo nekoliko meseci. Ovo što sada rade, ispisuju lažne glasače i prebacuju na druga mesta, će biti samo novi dokaz tužilaštvu za krivičnu prijavu koju smo već podneli u Novom Sadu. Sumnjamo da se ovo događa i u Beogradu”, ističe predsednik POKS-a, Vojislav Mihailović.

Dodaje da pokušajima da zataška izbornu krađu i uništi dokaze, SNS se samo dublje uvlači u probleme i otežava sebi situaciju.

“To vide i njihovi pripadnici koji nam dostavljaju dokaze i informacije u nameri da se amnestiraju od odgovornosti nakon promene vlasti”, napominje Mihailović.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay