Početna Sport Vojvodina pobedila Megu i igra u polufinalu Kupa Radivoja Koraća

Vojvodina pobedila Megu i igra u polufinalu Kupa Radivoja Koraća

0

Košarkaši Vojvodine sinoć su pobedili Megu, rezultatom 100:92, u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

Samo desetak dana posle sjajne pobede nad Zlatiborom, novosadski košarkaši su u četvrtfinalnoj utakmici protiv Mege ponovo prikazali pravu košarkašku rapsodiju i sa 100:92 savladali tim koji se takmiči u višem rangu.

Po četvrtinama rezultat je glasio 26:15, 31:23, 29:30, 14:24. Time su se crveno-beli kvalifikovali za polufinale u kome će se sastati sa pobednikom iz meča Partizan – Hercegovac.

Igrači Vojvodine su od prvog sekunda krenuli žestoko, krenuo ih je i šut, pa su već u petom minutu vodili sa 18:11.

Startna, veoma visoka petorka bila je iznenađenje za favorizovani tim Mege, te dugo nisu nalazili načina da pariraju novosadskim dvometrašima plejmekerima, Ašćeriću i Rakičeviću.

Do kraja prve četvrtine razlika je uvećana na 11 poena, pa se očekivalčo da beogradski “ljubičasti” u drugoj deonici “daju pun gas”.

Međutim, tim Miloša Isakova Kovačevića je zaigrao još sigurnije i maštovitije. Bilans se neprekidno uvećavao i više puta je premašivao 25 poena. Gotovo da su Beograđani bili zadovoljni kada su na poluvreme otišli sa samo minus 19 poena.

I u drugom poluvremenu Beograđani počinju da kidišu, uz od početka veoma solidnog Đurišića, proradili su i centri Plašić i Jović.

Ipak, Novosađani su se posle kratkotrajnog pada u igri redovno vraćali svojoj rapsodiji i održavali razliku od 20 do 23 poena.

U pravom trenutku pogađao je Savić, dok je Kaningem prodorima razbijao odbranu Mege čiji igrači nisu imali šta drugo nego da ga fauliraju.

I početkom četvrte deonice Novosađani su imali 23 pooena prednosti. Tada kao da su se uplašili neočekivanog uspeha i počeli su, želeći da potroše vreme, preduge napade.

Sa druge strane trio visokih centara Mege je bio sve nemilosrdniji i “trpao” je koš za košom. Ipak, distanca je bila prevelika i Vojvodina je uspela da utakmicu dobije sa osam poena razlike, pri čemu su abaligašu kufer napunili stotkom.

Pohvale za jednu od najvrednijih pobeda u povesti kluba zavređuju svi igrači i stručni štab. Ne zna se ko je bio nadahnutiji, treneri vanredno uspešnim menjanjem petorke u igri ili za nadigravanje vanredno spremni raspoloženi momci predvođeni kapitenom Ljubičićem.

U timu Mege daleko bolji deo tima bili su centri dok su poprilično razočarali graditelji igre, po kojima je, inače, ovaj klub poznat.

Zanimljivo je da su Begrađani bili uspešniji u skoku, 35:26, imali su i asistenciju više, ali je, čini se, odlučio bolji šut za tri poena Novosađana i, možda još i više, znatno više osvojenih (12) lopti.

Protivnik Vojvodine u polufinalu u petak, 16. februara, biće pobednik susreta Partizan – Hercegovac, dok će se u drugo, polufinalnom susretu sastati Crvena zvezda i ekipa Čačka.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay