Početna Politika Vasin: Netačne izjave vlasti

Vasin: Netačne izjave vlasti

0

miroslav-vasin_660x330

Usvajanje propisa koji podstiču borbu protiv porodičnog i rodnozasnovanog nasilja, što apsolutno pozdravljam, prate i izjave političara iz redova sadašnje vlasti koji naglašavaju da se takve aktivnosti po prvi put primenjuju u Srbiji i to ne odgovara istini, izjavio je danas predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu Miroslav Vasin.

On je istakao da je Vojvodina u prethodnih desetak godina, za vreme bivših pokrajinskih vlada, postigla značajne rezultati u oblasti rodne ravnopravnosti i borbe protiv nasilja, saopštio je Pokrajinski odbor Demokratske stranke.

U više navrata evropske institucije su isticale Vojvodinu kao evropsku regiju sa izuzetnim rezultatima u ovoj oblasti, a to je naglašavano i u izveštajima Saveta Evrope, napomenuo je Vasin.

Vojvodina je dobitnik nagrade Saveta Evrope za podsticanje ženskog preduzetništva i nagrade Komiteta za žene UN, istakao je Vasin.

On je napomenuo da je bivša pokrajinska vlast sa Fondom B92 podigla šest sigurnih ženskih kuće i da je na taj način Vojvodina postala regija sa evropskim standardom broja sigurnih kuća u odnosu na broj stanovnika.

Borbu za ravnopravnost muškaraca i žena u Srbiji nisu pokrenule političari i političarke koji su sada na vlasti nego pokojna Jelica Rajačić Čapaković još 2002, kada je osnovala Pokrajinski sekretarijat za pitanja rodne ravnopravnosti, zaključio je Vasin.

SNS: Patetični istupi

Pokrajinski odbor Srpske napredne stranke za Vojvodinu saopštio je danas da se nastavljaju “patetični istupi” Miroslava Vasina iz Demokratske stranke koji hvale bivšu pokrajinsku vladu.

U saopštenju se navodi da je Vasinovo hvaljenje bivše pokrajinske vlade besmisleno, jer su je građani ocenili kao katastrofalnu.

“Kad već ima potrebu da se obraća javnosti, neka objasni najvažnija ‘dostignuća’ pokrajinske vlade, kao što su otete pare deci u Heterlendu, finansiranje nevladinih organizacija čiji je osnivač upravo DS, davanje subvencija fantomskim firmama članova DS, podeljenim novcima za pogone za nove tehnologije i slični kriminalni upleti dok su harali Vojvodinom”, navodi SNS.

Kada sve navedeno objasni narodu, Vasin će možda uspeti da shvati i sam zašto je njegova vlada dobila minimalnu podršku u narodu, piše u saopštenju.

Prema SNS, nedopustivo je da Vasin koristi izrazito bolnu temu porodičnog i rodnozasnovanog nasilja zarad provlačenja kroz medije.

Autor: FoNet
Foto: Pokrajinska vlada