Početna Sport Fudbaleri Vojvodine pobedom protiv Radničkog u polufinalu Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine pobedom protiv Radničkog u polufinalu Kupa Srbije

0

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su juče u Nišu pobedili Radnički rezultatom 1:0.

Jedini strelac na meču bio je Nemanja Nikolić u 43. minutu.

Zbog tragičnog događaja koji se juče dogodio u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, navijači Vojvodine nisu prisustvovali ovom meču, čime su na svoj način želeli da izraze saučešće sa porodicama preminulih.

Voša je imala prvu veliku šansu u devetom minutu, kada je Topić dubinskom loptom spojio Baraja sa golom, golman Rosić je refklesno odbranio i sačuvao mrežu. Voša je sledeću šansu imala u 23. minutu, posle uigrane akcije iz prekida, Čumić je proigrao Zukića, ali je i njegov udarac zaustavio golman Rosić.

Domaći tim je dobru priliku propustio u 28. minutu, posle centaršuta sa desnog boka, Belaković je gađao preko gola.

U 43. minutu Vojvodina je povela, Iv Baraj je odličnim presingom oduzeo loptu na 40 metara, lopta je došla do Nemanje Nikolića koji je snimio istrčalog golmana i lob udarcem pogodio mrežu za 0:1.

Voša je krenula ofanzivno i u nastavku, u 49. minutu gosti su imali tri pokušaja u jednoj akciji. Baraj je izveo prekid sa desne strane, glavom je gađao Nikolić, potom je na odbijenu naleteo i Čumić, Rosić je oba udarca zaustavio, a onda je i Jeličić poslao loptu preko prečke.

U 57. minutu Zukić je oprobao udarac sa distance, sa nekih 30 metara, opet je na mestu bio golman Rosić. Radnički je u nastavku prvi put pripretio u 60. minutu, Mesarović je iskosa sa desne strane šutirao direktno u Simića. Još bolju priliku imao je Marjanović u 72. minutu, kada je nakon kornera glavom gađao u golmana Carevića.

Radoslav Batak je u finišu napravio promene da osveži tim u veznom redu, ulaskom Busnića i Milosavljevića umesto Čumića i Topića. U poslednjim trenucima meča golman Radničkog Rosić je oborio Miloševića van šesnaesterca i zaradio drugi žuti i crveni karton.

Dva minuta kasnije, nakon VAR asistencije i igre rukom defanzivca Radničkog, sudija je pokazao na belu tačku, ali je Vukčević gađao pored stative. Voša je do kraja sačuvala mrežu i plasirala se u polufinale Kupa Srbije.

Ranije u toku jučerašnjeg dana u polufinale su se plasirali TSC i Čukarički. TSC je u Bačkoj Topoli pobedio Novi Pazar sa 4:0, a Čukarički je u Surdulici pobedio Radnik sa 1:0.

Fudbaleri Crvene zvezde su se u sredu plasirali u polufinale, pošto su posle izvođenja jedanaesteraca pobedili Napredak.

Polufinalne utakmice Kupa Srbije na programu su 17. maja, a parovi će biti određeni 9. maja žrebom u Fudbalskom savezu Srbije.

Prilkom žreba za polufinalne duele neće biti povlašćenih klubova.

Finale takmičenja, u kome trofej brani Crvena zvezda, zakazano je za 25. maj.

Izvor: 021.rs
Foto: PrtSc/fkvojvodina.rs