Početna Sport Kadetkinje ŽFK Vojvodina osvojile prvi Kup Vojvodine

Kadetkinje ŽFK Vojvodina osvojile prvi Kup Vojvodine

0

Fudbalerke ŽFK Vojvodina osvojile su ovosezonski Kup Vojvodine za kadetkinje.

Devojke iz ŽFK Vojvodina dominirale su u finalnoj utakmici Kupa, savladavši TSC iz Kanjiže sa ubedljivih 8:0. Četiri puta mrežu je tresla Maša Milošević, dva puta gol je pogađala Milica Stojić, a precizne su bile i Mirjana Kanarić, te Olivera Arsenin.

Odlična utakmica, u kojoj su fudbalerke ŽFK Vojvodina opravdale ulogu favorita, igrala se na terenu FK “Lehel” u Zrenjaninu. Devojke u crveno-belim dresovima su zasluženo odnele pobednički pehar u Novi Sad.

Trofej u Novi Sad donosi generacija 2004/2005, čime se potvrdilo da ovaj klub ima budućnost u kojoj će se boriti za sam vrh ženskog fudbala u Srbiji.

“Samo je pitanje vremena kada će te devojke stasati i steći određeno iskustvo da mogu da pariraju i najjačim klubovima u Srbiji kao što su Crvena zvezda, Mašinac iz Niša ili subotički Spartak. To je samo pitanje vremena, na dobrom smo putu, radimo polako, ali sigurno, pravimo bazu i nema polemike da će ŽFK biti u fudbalskom vrhu kroz nekoliko godina”, rekao je nedavno trener ŽFK Vojvodina Miloš Savić za 021.rs.

Kup Vojvodine za kadetkinje se po prvi put organizuje, a ŽFK Vojvodine se kvalifikovao na završni regionalni turnir, koji će se krajem novembra odigrate najverovatnije u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Izvor: 021
Foto: Pixabay