Početna Sport Kapiten Dejan Zukić napustio Vojvodinu: “Do sledećeg viđenja, Zuka, a ne zbogom”

Kapiten Dejan Zukić napustio Vojvodinu: “Do sledećeg viđenja, Zuka, a ne zbogom”

0

Kapiten FK Vojvodina Dejan Zukić napustio je redove “stare dame”.

Jedan od najvažnijih i najuticajnijih igrača u modernoj istoriji kluba, svoju karijeru nastavlja u austrijskom Volfsbergeru, sa kojim je potpisao ugovor na tri godine.

Navijači, simpatizeri kluba, novosadska javnost, UO na čelu sa Dragoljubom Zbiljićem, ovim povodom žele da mu se zahvale na svemu što je učinio za klub, otkako je stigao u akademiju “Ilija Pantelić”, pa od debija za prvi tim u Vranju protiv Dinama u proleće 2019, navodi Voša na svom sajtu.

Kada je trčao za loptom na poljanama svog rodnog Bačkog Jarka i lupao komšijske kapije i prozore, niko nije mogao ni da pretpostavi da će baš taj dečak biti rame uz rame u istoriji “stare dame” sa nekim od najvećih igrača koji su nosili dres FK Vojvodina.

Takođe, malo je onih koji su uspeli da osvoje trofej u Kupu Srbije i potom igraju još jedno finale (osim Stefana Đorđevića), i onih koji su oborili brojne rekorde, a Zuki je nedostajalo još samo tri utakmice da stigne do brojke od 200 utakmica u dresu “stare dame”.

Na tim utakmicama, na terenu je proveo više od 10.000 minuta, dao je 33 gola i upisao 18 asistencija, a kao član FK Vojvodina bio je i član svih mlađih reprezentativnih selekcija Srbije.

Međutim, neke druge stvari govore mnogo više o Zukinoj dugovečnosti i potvrđuje činjenicu da je jedan od najuticajnijih i najvažnijih igrača u modernoj istoriji “stare dame”, navodi se.

Naime, Zukić je najmlađi kapiten u istoriji kluba, a takođe i najmlađi koji je stigao do jubilarnog stotog nastupa za Vošu. I za kraj, što je možda i najvažnije, sa svojih 197 zvaničnih nastupa je 29. na listi igrača sa najviše odigranih mečeva, međutim, poslednji koji je odigrao više nego Zukić bio je još Laslo Lerinc koji je pre gotovo pola veka upisao četiri nastupa više – 201, u periodu od 1969. do 1977. gotovo duplo više godina nego što je Zuki za gotovo isti broj utakmica.

Od Laslovog odlaska, do danas, nijedan igrač nije uspeo da odigra 197 utakmica do Dejana Zukića.

Klub mu je poručio “do sledećeg viđenja, Zuka”, a ne “zbogom”.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina