Početna Sport Lalatović pred početak sezone: Izgovori ne postoje, a alibi nikad nisam tražio

Lalatović pred početak sezone: Izgovori ne postoje, a alibi nikad nisam tražio

0

Fudbaleri “Vojvodine” počeće sezonu u Superligi Srbije utakmicom u subotu, 20. jula, kada će odmeriti snage sa “Mačvom” iz Šapcom na stadionu “Slavko Maletin Vava” u Bačkoj Palanci.

Zbog obnove terena na “Karađorđu” fudbaleri “Voše” prvu utakmicu igraju u Bačkoj Palanci, ali će već od trećeg kola ponovo igrati na svom matičnom stadionu u Novom Sadu.

U novu sezonu crveno-beli ulaze sa novom upravom, novim trenerom, ali i novim igračima. Kao i svake sezone, za “staru damu” domaćeg fudbala ambicija je mesto koje će je narednog leta voditi u Evropu. Sa Nenadom Lalatovićem na klupi “Vojvodine”, tim je već jednom obezbedio takav plasman. Lalatović, koji neretko ističe da mu je Novi Sad jedna od omiljenih sredina u kojoj je bio trener, ima iste ambicije kao i ostatak kluba.

– Prvo kolo je uvek neizvesno, pogotovo što još uvek pravimo ekipu i pojačanja dolaze u hodu. Da bi se uigrala i bila na nivou koji želim, ekipi će sigurno biti potrebno još vremena, ali za nas izgovori ne postoje, a ja alibi nikada nisam tražio, te ćemo dati sve od sebe da već od prvog kola počnemo da pobeđujemo i odvedemo “Vojvodinu” među prva četiri tima na tabeli. “Vojvodina” kao klub i Novi Sad kao grad to apsolutno zaslužuju – poručuje Lalatović.

Ipak, navodi da “Vojvodina” još uvek nije na nivou na kojem bi želeo da bude. Kako kaže, žao mu je što nije mogao da bude sa ekipom od prvog dana priprema, jer je fizička sprema izuzetno bitan faktor za ispunjenje zahteva koje traži od igrača. Zbog slabijih protivnika na protivnika nije siguran ni u kakvoj je tačno formi tim.

Zadovoljan je prelaznim rokom, ali napominje da, i pored toga što je dosta igrača došlo u tim, mnogo njih sutra neće zaigrati od prvog minuta.

– Novajlije se polako uklapaju, baš kao i oni igrači koji su već bili tu na nove zahteve koje postavljam i sigurno je da niko do njih ne bi bio ovde da ne zaslužuje da nosi dres “Vojvodine”. Na štoperima smo doveli Đurića i Vasiljevića, koji su imali problema sa povredom i neigranjem, ali su sigurno dobra pojačanja za nas. Sutra će utakmicu početi samo dvojica igrača koji su ovog leta došli u klub, dok će svi preostali starteri biti oni koji su već bili tu – zaključuje šef stručnog štaba “Vojvodine”.

Utakmica između “Vojvodine” i “Mačve” igra se danas od 20 časova na stadionu “Slavko Maletin Vava” u Bačkoj Palanci, a ulaz na meč je besplatan.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina/Printscreen