Početna Sport Mlada novosadska ritmička gimnastičarka zlatna na Balkanskom šampionatu

Mlada novosadska ritmička gimnastičarka zlatna na Balkanskom šampionatu

0

Posle duže pauze od 14. do 17. septembra, u Budvi je održan Balkanski šampionat u ritmičkoj gimnastici za sve kategorije – od pionirki do seniorki.

Na turniru su učestvovale gimnastičarke iz 10 zemalja, a u većini kategorija su dominirale reprezentativke Rumunije i Bugarske. U seniorskij konkurenciji zlatom se okitila izvanredna Rumunka Andrea Verdes, kako u višeboju, tako i u svim rekvizitima. Najbolji plasman među srpskim seniorkama ostvarila je Nikolina Leković, osvojivši četvrto mesto u vežbi loptom.

Iz Novog Sada boje Srbije branile su dve takmičarke Kluba ritmičke gimnastike “Ritmika”, juniorka Tamara Stanivuk i članica mlade reprezentacije Melina Rekić. Stanivuk je pokazala veoma dobar nastup u vežbi čunjevima, dok joj je u vežbi loptom u izuzetno jakoj konkurenciji plasman u finale izmakao za jedno mesto i 0,4 boda.

Mlada Rekićeva, nakon što se u petak plasirala u finale po rekvizitima, sjajnim nastupom u nedelju osvojila je zlatno odličje za Srbiju.

Njihov lični trener Katarina Prostran ističe da je ponosna na svoje takmičarke koje su pokazale izuzetnu požrtvovanost u toku svakodnevnih višesatnih i izuzetno napornih treninga u prethodnom periodu što je i dovelo do ovakvog rezultata.

Izvor: rtv.rs
Foto: KRG “Ritmika”