Početna Sport Muta Nikolić novi trener KK Vojvodina

Muta Nikolić novi trener KK Vojvodina

0

Iskusni košarkaški stručnjak Miroslav Muta Nikolić novi je trener Košarkaškog kluba Vojvodina.

Iako je sezona u Košarkaškoj ligi Srbije već počela, a Vojvodina neslavno startovala, porazima od 50 koševa razlike od Dunava i gotovo 30 koševa razlike od Zlatibora, u klubu ne gube nadu i veruju da ova sezona neće biti neuspešna s obzirom na to kako je počela.

Izabrano je i novo rukovodstvo, a osoba koja je predstavljana kao spas za Novosađane pristala je da vodi Vojvodinu. U Novi Sad stiže poznati stručnjak, pomoćnik selektora reprezentacije, Miroslav Muta Nikolić.

Nikolić će u četvrtak uveče imati prvi trening sa timom i bliže upoznavanje sa igračima. On neće imati niti malo lak zadatak, s obzirom na to da je u prethodnom periodu tim napustilo nekoliko važnih igrača, a da utakmice KLS igra tim koji je praktično kombinacija seniora i juniora.

Novi sportski direktor Vojvodine Radomir Jovančević kaže da je cilj kluba stabilizacija, kao i da se izbori opstanak u KLS.

“Sve to kako bi u narednom periodu moglo da se radi na jačanju seniorskog tima i na ostvarivanju većih ambicija KK Vojvodina. Jako dobra stvar je da je u utorak organizovana skupština, da su izabrani novi organi, da je Grad Novi Sad stao iz KKV. Iako je prvenstvo počelo, moramo da damo sve od sebe da ojačamo prvi tim i da probamo da u ovoj takmičarskoj sezoni obezbedimo opstanak u KLS, da se klub dobro organizuje, a za dalje ćemo videti”, poručio je Jovančević.

Muta Nikolić se vraća u Novi Sad, s obzirom na to da je već vodio Vojvodinu. U dugogodišnjoj karijeri bio je na klupama Crvene zvezde, Partizana, Maribora, Radničkog iz Kragujevca, Apolona, Hemofarma, Saratova, mlađih reprezentacija Srbije. Mnogi još pamte uspešne godine BFC iz Beočina, koje je ovaj tim imao upravo dok ga je vodio Nikolić, kada su stigli i do finala plej-ofa, vodili 2:0 u seriji, da bi na kraju Partizan preokrenuo na 3:2.

Skupština novosadskog kluba izabrala je i novo rukovodstvo na sednici u utorak. Tako je za predsednika kluba izabran prof. dr Bogdan Kuzmanović, direktor je Vladimir Šiška, a sportski direktor Radomir Jovančević. Upravni odbor čine Nebojša Ilić, Zoran Martinović, Svetislav Tričković i Saša Jokić. Za predsednika skupštine izabran je Aleksandar Ćirić, a u Nadzornom odboru su prof. dr Zdravko Tešić, Milan Jarić i Nenad Nikolić.

Klub sa višedecenijskom tradicijom u krizu je dovela situacija sa poveriocima, a nova uprava, iza koje stoji i Grad Novi Sad, pokušaće da rešenje za ovaj problem pronađe u vansudskim poravnanjima.

Izvor: 021
Foto: Printscreen/Youtube