Početna Kultura Dečija filharmonija iz Rusije 20. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu

Dečija filharmonija iz Rusije 20. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu

0

Ruski hor “Kapela dečaka i mladića” Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga u nedelju, 20. oktobra održaće svečani koncert na sceni Srpskog narodnog pozorišta.

U horu pevaju i dečaci i mladići, zahvaljujući čemu je zvuk hora neverovatno lep i jedinstven. U repertoaru “Kapele” ima mnogo dela, pogodnih upravo za takav sastav glasova. Deca 21. veka pevaju i muziku Baha i Rahmanjinova, Sviridova i Prokofjeva, Pahmutove i Glinke, ruske narodne pesme i duhovnu muziku, dela savremenih kompozitora. Ova ekipa mladih muzičara nastupa na čelu sa umetničkim rukovodiocem Fridrihom Vajshajmom.

Ruski hor “Kapela dečaka i mladića” Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga osnovan je 1979. godine od strane čuvenog hor-majstora Larise Balter, a ove godine poznati hor u Rusiji, i daleko izvan svojih granica, proslavio je 40 godina postojanja. Ansambl je u međuvremenu izgradio svetski renome i poznat je kao jedan od najkvalitetnijih vokalnih sastava dečaka i mladića. Po specijalnom pozivu Ruskog doma hor je prvi put došao u Srbiju 2016. godine.

Pored koncerta u Novom Sadu, ruski hor “Kapela dečaka i mladića” Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga, održaće koncert na sceni Narodnog pozorišta u Nišu u petak, 18. oktobra u 18 časova, kao i na sceni Ruskog doma u Beogradu, u sredu, 23. oktobra u 19 časova.

Karte za koncert, koji počinje u 19 časova su besplatne i mogu se preuzeti na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta svakog radnog dana ili neposredno pred početak koncerta.

Izvor: 021
Foto: PIxabay