Početna Sport Novi Sad spreman za Finalni turnir Kupa Evrope

Novi Sad spreman za Finalni turnir Kupa Evrope

0

U periodu od 5. do 9. maja, Novi Sad će biti domaćin Finalnog turnira Kupa Evrope u stonom tenisu za žene. Turnir organizuje Stonoteniski klub “Novi Sad”, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Tim povodom, u Gradskoj kući, održan je sastanak Organizacionog odbora kojem su prisustvovali predstavnici gradske i pokrajinske vlasti, institucija i sportskih organizacija.

Sastankom je presedavao član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je izrazio zadovoljstvo što je Novi Sad, po prvi put domaćin finalnog evropskog turnira za klubove u stonom tenisu i što će događaj biti održan u SPC „Vojvodina“ čime će biti obeležen veliki jubilej, 40 godina postojanja Spensa koji je izgrađen za potrebe organizacije Svetskog prvenstva u stonom tenisu, 1981. godine.

Na Turniru će učestvovati 13 klubova iz devet država, među kojima je i srpski šampion STK „Novi Sad“. Za učesnike takmičenja organizovani su karantinski uslovi, a takmičenje će biti održano bez prisustva publike, u maloj sali SPC „Vojvodina“.

Izvor: rtv.rs
Foto: pixabay