Početna Sport Odbojkaši Vojvodine upisali prvu pobedu u Ligi šampiona

Odbojkaši Vojvodine upisali prvu pobedu u Ligi šampiona

0

Vojvodina – Monpelje 3:1 (19:25, 30:28, 25:17, 25:23)

Pošto su prelomili maratonski drugi set u svoju korist, odbojkaši Vojvodine trasirali su put ka prvom trijumfu u Ligi šampiona ove sezone. Pred, nažalost, slabo popunjenim tribinama Velike dvorane Spensa, ali u dobroj atmosferi koju su napravili verni navijači, srpski prvak je preokrenuo u duelu sa francuskim Monpeljeom i upisao je prve bodove u grupi A. Zanemarivši prvi set, u kom su Novosađani na trenutke nagovestili neizvesniju igru, ekipa trenera Slobodana Boškana odigrala je odlično do kraja susreta.

U ovoj utakmici ulog za oba tima bio je prvenac ove sezone u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Srećom, domaćin nije pao posle lošijeg prvog seta, pa je bio ravnopravan sa protivnikom u drugom, koji je dobio pošto je iskoristio četvrtu set loptu, dok su Francuzi prokockali dve. Iskustvo kapitena Krsmanovića je u dramatičnoj završnici napravilo prevagu jer je upravo on sa dva vezana poena doveo Vošu do izjednačenja.

Videli su Novosađani da mogu da nadmudre goste, pa su na krilima drugog seta, treći odigrali u naletu. Dominirali su u potpunosti i lako preokrenuli na 2:1. Naravno da je usledila reakcija Monpeljea, ali iako se u početku činilo da neće moći da odgovori nadahnutoj igri crveno–belih, uspeo je da režira egal završnicu. Odlučni su, međutim, bili Novosađani da dođu do tri boda i nisu dozvolili da utakmica ode u taj–brejk. Iskoristili su drugu meč loptu za veliko slavlje. Treba istaći i epizode 17–godišnjeg dizača Matije Milanovića, koji je ulazio na servis u svim setovima i s obzirom na uzrast i nivo takmičenja, bio je na visini zadatka.

Utakmicu četvrtog kola Vojvodina će odigrati 13. decembra protiv Fridrihshafena u Nemačkoj.

NOVI SAD: Velika dvorana Spensa, gledalaca: 1500, sudije: Porvaznik (Slovačka), Adler (Mađarska).

VOJVODINA: Simić 6, Milanović, Bajandić, Zečević, Rudić, Ubiparip 13, Mišković (libero), Antunović, Perović, Buculjević 4, Parapunov 20, Krsmanović 16, Mehić 14.

MONPELjE: Vol (libero 2), Taramini, Nasimento, Mikeluči 6, Demjanenko 9, Veloso 4, Dukić 15, Kristijani, Far 17, Rahoharivelo, Palasios 17, Le Gof 3, Kloster (libero 1), Leko.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay