Početna Gradske teme Hiljadu dece u projektu “Ekološko vaspitanje, zdravo odrastanje”

Hiljadu dece u projektu “Ekološko vaspitanje, zdravo odrastanje”

0

Završnica humanitarno-ekološkog projekta “Ekološko vaspitanje, zdravo odrastanje!” koju organizuje udruženje “Čepom do osmeha”, uz podršku Gradske uprave za obrazovanje održana je u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Rumenci gde je organizovana edukacija učenika i slaganje mozaika od plastičnih čepova.

Događaju je prisustvovala članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić koja je ukazala na to da u savremenom društvu očuvanje prirode predstavlja glavni imperativ svih.

“Ekološki osvešćen građanin se ne postaje preko noći. Niti slučajno. Neophodno je da se kroz obrazovanje i saradnju sa organizacijama civilnog sektora, koje su posvećene očuvanju životne sredine, razvije svest kod dece o eklogiji, značaju reciklaže, štetnosti plastike po životnu sredinu. Grad Novi Sad je posvećen zaštiti životne sredine, unapređenju zelenila i razvoju obrazovanja”, izjavila je Dina Vučinić.

Projektom je predviđena edukacija osnovaca iz prigradskih naselja Novog Sada, a deca se uče osnovnim ekološkim principima, ali i humanosti budući da je jedan od ciljeva projekta i reciklaža čepova od kojih se dobijaju finansijska sredstva za kupovinu pomagala deci sa invaliditetom.

Predsednica udruženja “Čepom do osmeha” Vanja Petković istakla je da je ovim projektom obuhvaćeno osam osnovnih škola iz Stepanovićeva, Šangaja, Rumenke, Budisave, Begeča, Bukovca, Sremske Kamenice i Kisača i oko 1000 mališana.

“Ovim radionicama želimo da im pokažemo koliko oni sami, kao pojedinci, mogu da doprinesu očuvanju životne sredine i istovremeno da im razvijemo empatiju prema osobama sa invaliditetom “, naglasila je Vanja Petković.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad