Početna Sport Pobeda u Kragujevcu za Novosađane, pa pravac Baku i Kina!

Pobeda u Kragujevcu za Novosađane, pa pravac Baku i Kina!

0

Basketaši novog Sada pobedili su na turniru u Kragujevcu, i to pošto se igralo u dvorani hotela “Šumarice”, a zatim na otvorenim terenima Velikog parka. Vremenski uslovi su diktirali gde će se igrati, a dolazak najbolje svetske ekipe izazvao je veliku pažnju gledalaca i ljubitelja košarke u Kragujevcu.

Turnir je imao i internacionalni karakter, učestvovalo je 25 seniorskih ekipa, među kojima su bile najbolje ekipe iz BiH, Crne Gore i Makedonije. U finalu, Novosađani su savladali ekipu Sremske Mitrovice. Inače, turnir je bio odlična uvertira za promociju Islamskih igara u Bakuu, pa turnir u Kini.

“U Azerbejdžanu organizuju Islamske solidarne igre i kao predstavnik Red Bulla ću posetiti Olimpijsko selo i pričati sa učesnicima, biće organizovana i poseta ambasadi Srbije, ali i takmičenje sa učesnicima, u šutiranju i 1 na 1”, kaže kapiten Novosađana Dušan Domović Bulut, koji će predvoditi ekipu na Huai An Challengeru u Kini 20. i 21. maja.

“Ovaj turnir je kvalifikacioni za Kinu i masters, ne igra nam Marko Savić, već Nikola Pavlović iz ekipe Džakovi. On je uskočio, sličnog su stila igre i nadam se da će se uklopiti i da ćemo osvojiti turnir, zbog kvalifikacije za Kinu.”

Marko Savić nije tu iz predostrožnosti, propustio je i Kragujevac, gde su takođe Bulut, Ždero i Majstorović imali privremeno rešenje.

“Sa nama je igrao Nemanja Marić iz Novog Sada, a Saviću je ovo poslednja pauza, nismo samo hteli da rizikujemo zbog blizine Svetskog prvenstva, zbog turnira koji imamo u Mongoliji i Hagu u junu koji su u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, više nam tada znači potpuno spreman”, zaključio je Bulut.

Autor: Ljiljana Kozarev