Početna Sport Prostorije FK “Vojvodina” zatvorene za skupštinare, najavljene prijave protiv odgovornih

Prostorije FK “Vojvodina” zatvorene za skupštinare, najavljene prijave protiv odgovornih

0

Vanredna sednica FK “Vojvodina” nije se održala u zakazano vreme, pošto članovi Skupštine nisu mogli da pristupe prostorijama kluba.

O rezultatima prvog tima, stanju u omladinskoj školi, ali i ostavkama predsednika Upravnog odbora Dušana Vlaovića i direktora kluba Darka Jevtića, raspravljaće se 3. maja u amfiteatru Spensa.

Vanredna sednica bila je zakazana na inicijativu 27 članova Skupštine FK “Vojvodina”, ali oni nisu mogli da uđu u prostorije kluba, za šta okrivljuju aktuelnu upravu.

– Mogu da konstatujem da su se članovi Skupštine pojavili, ali da zbog jasne opstrukcije u vidu onemogućavanja da pristupimo prostorijama Sportskog centra “Vujadin Boškov”, ovu vanrednu sednicu moram da prekinem, odnosno odložim. Zbog očiglednog kršenja Statuta FK “Vojvodina”, odnosno protivzakonitih aktivnosti, podnećemo prijave protiv odgovornih, a u skladu sa Zakonom i svim pozitivnim zakonskim propisima – navodi potpredsednik Skupštine kluba Dragan Veljkov.

Da će situacija u Veterniku biti uzavrela, bilo je jasno i pre (ne)održavanja sednice. Navijači kluba su ranije saopštili da uprava ima nameru da izbegne sednicu i opstruiše rad jednog od najvažnijih organa upravljanja klubom.

Nova sednica će se održati na “neutralnoj” teritoriji u amfiteatru Spensa. Na tom mestu pre dve i po godine Skupština je smenila tadašnje rukovodstvo koje su predvodili Dragoljub Zbiljić i Vojislav Gajić, a na čelo kluba dovela Dragoslava Vukovića i Dušana Mijića, koje će, kasnije, takođe smeniti.

“Rat” navijača i uprave traje već izvesno vreme. Stadion je išaran grafitima “uprava napolje”, a sve je kulminiralo na nedavnoj utakmici protiv “Partizana”, kada je loža u kojoj sede članovi uprave gađana jajima, a tom prilikom pogođen je legenda “Voše” Radivoj Mika Radosav. U nekoliko navrata Firmaši su se obraćali i saopštenjima u kojima su se pitali vodi li Bajatović klub u stečaj.

U međuvremenu, razlozi za nezadovoljstvo svih ljubitelja novosadskog tima rastu, pošto su “crveno-beli” poraženi na gostovanju u Lučanima sa 3:1.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina