Početna Sport Rukometaši Vojvodine nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona

Rukometaši Vojvodine nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona

0

Korruptionsproblem im Handball

Rukometaši Vojvodine dočekuju špansku La Riohu u subotu na Spensu u okviru 5. kola C grupe Lige šampiona.

Nakon velike pobede u Prešovu protiv Tatrana, Novosađani imaju pravo da se nadaju još jednom iznenađenju. Uz podršku navijača i dobar pristup utakmici, crveno-beli sigurno mogu do još jedne pobede.

Trener Vojvodine Nikola Marković rekao je da se ekipa dobro sprema, da sigurno mogu da pariraju Špancima i da će utakmicu morati da iznese kolektiv, ne pojedinac.

– Ja sam već rekao da je La Rioha najbolja ekipa u našoj grupi. Međutim, mi nećemo pričati da imamo kadrovskih problema, osećamo se dobro i lepo posle ovih rezultata. Sada su igrači svesni da mogu da igraju, ne pobeđuje uvek bolji. Najbitnije je otvoriti utakmicu dobro, ne sme da se ponovi start protiv Porta. Pričali smo sada u Slovačkoj o tome, i uspeli u nameri da dobro započnemo utakmicu. Ako sve bude kako planiramo subotu, nadamo se dobrom rezultatu – rekao je Marković.

Levi bek Milan Jovanović rekao je da mu je dodatni motiv što igra protiv tako jako ekipe, i da će on, kao i tim, dati sve od sebe kako bi došli do pobede.

– Nadamo se da ćemo odigrati dobru i borbenu utakmicu. Možda su igrački jači od nas, ali mi ćemo se boriti i očekujemo još jedno iznenađenje u Ligi šampiona.

Reprezentativac Srbije Stefan Terzić, koji nastupa za La Riohu na poziciji desnog beka, kaže da očekuje tvrdu utakmicu na Spensu, kao i da Vojvodina ima jako dobar tim.

Očekujem jaku utakmicu sa malo golova, zato što obe ekipe igraju jaku i opasnu odbranu. Ekipa Vojvodine je nezgodna ekipa na svom terenu. imaju dosta samopouzdanja i igraju svih 60 minuta, bez obzira na rezultat. Mislim da moja ekipa više forsira taktiku i taktičku spremu, dok Vojvodina igra jači i brži rukomet. Oni su sjajan spoj mladih i iskusnih igrača. Milan Jovanović može da iznenadi šutem sa spolja, Rastvorcev je dobar u odbrani, Filip Marjanović ima odličnu realizaciju. Ne treba zaboraviti ni Orbovića koji zna da igra i sa pivotom i sa svojim krilom. Radi o jednoj ekipi koja je spremna i koja će sigurno ići na pobedu – zaključio je Terzić.

Podsetimo, Vojvodina je u svom prvom učešću u najelitinijem takmičenju zabeležila već dve pobede u četiri odigrana susreta u okviru grupe C i trenutno je četvrta, a ujedno je obezbedila direktno učešće u grupnoj fazi Lige šampiona za narednog prvaka Srbije. S druge strane, vicešampion Španije ima tri pobede i jednu izgubljenu utakmicu.

Utakmica na Spensu između Vojvodine i La Riohe igra se u subotu od 18 časova, a ulaz je besplatan.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija