Početna Sport Rukometaši Vojvodine spremni za revanš

Rukometaši Vojvodine spremni za revanš

0

rukometRukometaši Vojvodine danas igraju protiv La Riohe u Logronju u okviru 6. kola Lige šampiona.Ekipa Nikole Markovića je u prošlom kolu poražena od španskog tima na domaćem terenu, pa im je ovo šansa za revanš.
La Rioha je favorit na ovoj utakmici, ne beže od toga ni igrači ni stručni štab, ali su Novosađani pokazali da mogu da se nose sa najjačim evropskim ekipama, pa je iznenađenje u Logronju sasvim moguće.
Forma je u uzlaznoj putanji, napad funkcioniše sve bolje, što su i pokazali u prošloj utakmici protiv La Riohe. Osim toga, ostvarena je i prva pobeda u SEHA ligi nad banjalučkim Borcem, pa Vojvodina u dobrom raspoloženju ide na sever Pirineja.
Trener Vojvodine Nikola Marković kaže da će u ovaj meč igrači ući rasterećenije nego inače i da će pokazati šta znaju.
– Mi sigurno priželjkujemo jedno iznenađenje, želimo da prikažemo jednu dopadljivu igru. Oni su nas u prošloj utakmici kaznili za nekoliko naših grešaka u periodu od 12. do 20. minuta, gde su napravili 5-6 razlike koju su držali do kraja. Mi smo pokušavali da to spustimo, ali smo dosta grešili u ključnim trenucima. Nadam se da će se momci opustiti, tamo je publika fantastična i atmosfera je neverovatna. Moramo da odigramo dobro, pa će rezultat doći kao plod toga – rekao je Marković.
Bek Novosađana Dejan Pralica kaže da je La Riohi dozvoljeno mnogo lakih golova, i da to ne sme da se ponovi.

– Imali smo promene u odbrani zbog povrede kapitena Ćurkovića, dozvolili smo im lake golove iako to nismo nikako smeli. U napadu smo pokazali određeni potencijal, i vidi se da taj segment ide uzlaznom putanjom. Nadam se da ćemo tako nastaviti i odigrati dobru utakmicu, pa možda i iznenadimo u Logronju – zaključio je Pralica.

Utakmica počinje u 18 časova uz direktan prenos na RTV-u.

Autor: 021