Početna Sport Stonoteniserke iz Novog Sada savladale domaćina u Francuskoj

Stonoteniserke iz Novog Sada savladale domaćina u Francuskoj

0

Novosadske stonoteniserke pobedile su domaćina Žue le Tur na gostovanju u Francuskoj u okviru top 12 faze Lige šampiona.

Srpske šampionke slavile su nad domaćinom sa 3:2 u meču koji je trajao tri i po sata.

Novosađanke je predvodila Ji Lok Lam, pojačanje iz Hongkonga, koja je ostvarila dve pobede, najpre protiv Kineskinje Li He sa 3:2 u setovima, a onda i francuske reprezentativke Ondri Zarif sa 3:1. Kapitenka Tijana Jokić dodala je jedan poen pošto je savladala Nolven Fort sa 3:1.

“Velika pobeda. Rekao bih možda i jedna od važnijih od kada igramo Ligu šampiona. Savladati ovakav tim, usred Francuske, koja je sigurno najjača liga u Evropi, to je velika stvar. Hvala devojkama što su podržavale jedna drugu. Čak i kada je Aneta Maksuti izgubila, iako je vodila 9:5 u jednom i 9:6 u drugom setu, ekipa je ostala zajedno i kao jedan bodrila našu Lam koja se borila za Novi Sad kao da je mnogo godina član ekipe. To je ta hemija o kojoj dugo govorimo i zašto je čast biti deo takvog kluba”, izjavio je trener Slobodan Stojanov.

STK Novi Sad će već u subotu od 18 časova na SPENS-u dočekati poljski Tarnobrzeg, evropskog prvaka, a odlučujući meč za prolaz u četvrtfinale Lige šampiona na programu je 4. decembra protiv francuskog Tura u Novom Sadu.

Izvor: 021.rs
Foto: STK Novi Sad