Početna Kultura Promocija romana “Malo vremena između” u galeriji “Prometej”

Promocija romana “Malo vremena između” u galeriji “Prometej”

0

Izdavačka kuća “Prometej” poziva na predstavljanje knjige “Malo vremena između”, autora Vlastimira Bezarevića, koja će se održati večeras, 22. novembra, u 18 časova u galeriji “Prometej” (Svetozara Miletića 16).

U programu učestvuju:

– autor
Zoran Kolundžija, urednik

O knjizi:

Vreme je deobna materija, ima dva dela – sebe i nevreme, zavisno kako se meri i ko te mere čita i u koju formu ih smešta. Terazije te mere jesu suvoparna istorija, koja mnogo čega previdi i književna obrada koja zadire pod kožu pojedinosti, verujući da može naći mnogo više duhovno-istorijskog štiva kroz koje se vidi realnije i dalje. Posmatrajući kroz taj okular, nastala je i knjiga priča koje čine roman “Malo vremena između” Vlastimira Bezarevića. To malo, čega se dotakao, pojasnica je onoga što nama minu, bar generaciji kojoj i ovaj pisac pripada. Neki novi pogledi se prosto sudaraju sa činjenicama posle protoka vremena u kojem je mnogo toga izokrenuto, drugačije.

O autoru:

Vlastimir Bezarević je rođen u Prijepolju, od oca Milana i majke Cmilje Bezarević, 25. avgusta 1951. godine. U rodnom gradu, u gimnaziji “Prof. Branko Radičević”, završio je srednju školu a diplomu Pravnog fakulteta stekao je u Beogradu 1976. godine. Radnu karijeru započeo je u Fabrici automobila Priboj i u Opštinskom sudu u Priboju, a od 1978. godine je stanovnik Bajine Bašte. Radio je u javnoj službi, državnoj upravi, pravosuđu i raznim privrednim subjektima, kao rukovodilac stručnih službi ili direktor preduzeća. U JP “Nacionalni park Tara”, kao pomoćnik direktora, proveo je najveći deo poslovne karijere. Bio je član raznih Vladinih komisija, radnih i stručnih tela, na izradi zakonskih i podzakonskih akata. Tokom 1995. i 1996. godine, odlukom Vlade Republike Srbije, obavlja poslove oživljavanja proizvodnje u tekstilnoj industriji i podsticaja izvoza u ovoj delatnosti. Još kao đak i student bio je organizator i učesnik mnogih društvenih, kulturnih i sportskih događanja; Beogradski filmski festival, Studentski kulturni centar Beograd, Akademski hor “Branko Krsmanović”, Omladinske sportske igre “MOSI” i drugo.

Ulaz na promociju je slobodan.

Foto: Promo