Početna Sport Vojvodina u rukometnom derbiju bolja od Partizana

Vojvodina u rukometnom derbiju bolja od Partizana

0

Rukometaši Vojvodine zadržali su maksimalan učinak u domaćoj Superligi, pošto su u derbiju 4. kola pobedili Partizan 32:24.

Repriza prošlosezonskog finala plej-ofa opravdala je očekivanja ljubitelja rukometa, tim pre što je mladi tim gostiju do 45. minuta u potpunosti parirao favorizovanoj domaćinu u Sportskom centru “Slana bara”.

Desetotruki uzastopni šampioni su u prvom delu imali i 4 gola viška, ali su ponavljali greške iz prethodnih mečeva i dozvoljavali protivniku da ostane u igri.

U finišu susreta, izabranici Borisa Rojevića, napadima preko raspoloženog pivotmena Luke Rogana slomili su otpor “crno-belih” koji su imali velikih kadrovskih problema na bekovskim pozicijama, pa do punog izražaja nije došao odličan učinak golmana Jelića.

Vojvodina je rutinski privela meč kraju za konačnih +8, uz evidentnu konstataciju da forma našeg šampiona nije ni na približno optimalnom nivou, dve nedelje pre prvog meča u Ligi Evrope, protiv makedonskog Alkaloida.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Vorkapić sa 8 golova, Milić je postigao 5, a jedan manje upisali su Šijan, Rađenović i Rogan. U ekipi Partizana, zapaženi su bili bivši igrači Vojvodine – Kovačević je postigao 7 golova, a golman Jelić imao 9 odbrana, koliko je imao i njegov kolega, dojučerašnji čuvar mreže Partizana, Andrej Trnavac.

Vojvodina u narednom kolu super lige, narednog vikenda gostuje debitantu, ekipi Uba, dok Partizan očekuje “večiti derbi”.

Izvor: rtv.rs/Rade Macet
Foto: RK Vojvodina