Početna Sport Voša pobedila IMT, Ivanović dvostruki strelac

Voša pobedila IMT, Ivanović dvostruki strelac

0

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu IMT-a rezultatom 2:1 u 10. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Dvostruki strelac za Vojvodinu bio je Mihailo Ivanović u 12. i 73. minutu.

Voša je bolje otvorila meč, Mateus Indio je imao dva pokušaja, ali je bio neprecizan. Na isteku 12. minuta Voša je iskoristila svoju inicijativu i povela golom Ivanovića. Radulović je izveo korner sa desne strane, a Vošin napadač bio na pravom mestu i sa peterca glavom pogodio za 1:0.

Ivanović je ubrzo imao još jednu dobru šansu, ponovo je gađao glavom, iz znatno teže pozicije, golman Gordić je intervenisao, a odbijenu loptu zamalo je dočekao Zukić kome su nedostajali centimetri da pogodi mrežu.

Kazna za promašaje usledila je iz prve i jedine prilike gostujuće ekipe u prvom poluvremenu. U 41. minutu, kada je posle centaršuta sa leve strane, Carević samo zakačio loptu, potom je u nastavku Radočaj vratio kroz peterac, Vošin golman se nije snašao, pa je Luković sačekao odbitak i sa dva metra izjednačio na 1:1.

IMT je na startu drugog poluvremena bio nešto konkretniji, Luković je u dva navrata pripretio Careviću, ali je golman Voše bio na mestu.

Voša je ipak bila ta koja je dominirala i igrala na polovini rivala, ali je teško dolazila do opasne zone, pa je Popović odlučio da osveži napad u 63. minutu kada je Kembel zamenio Malbašića. Upravo je Kembel uneo živosti u fazi ofanzive, pošto je posle njegovog proigravanja u 73. minutu Đorđević sjajno pronašao Ivanovića na drugoj stativi, a ovaj ponovo glavom pogodio za 2:1.

IMT je pripretio u 79. minutu kada je iskosa sa desne strane šutirao Glišić, ali je Carević odlično intervenisao. U nadoknadi vremena Kembel je imao jedan solidan pokušaj, iskosa sa leve strane, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Voša je vezala četvrtu pobedu pred svojim navijačima i po prvi put vezala dva trijumfa od početka sezone.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina