Početna Sport Voša će protiv Ajaksa igrati u Bačkoj Topoli

Voša će protiv Ajaksa igrati u Bačkoj Topoli

0

Fudbalski klub Vojvodina neće moći u Novom Sadu da dočeka holandski Ajaks u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Utakmica 1. avgusta, igraće se u Bačkoj Topoli.

Vest da će Vojvodina igrati protiv Ajaksa obradovala je mnoge navijače novosadskog kluba, uprkos tome što se ne nadaju mnogo da će “stara dama” proći u naredno kolo kvalifikacija za evropsko takmičenje.

Ipak, igrati protiv evropskog velikana poklon je za sebe.

Nažalost, navijači Vojvodine neće moći da gledaju i bodre svoj tim protiv Ajaksa na “Karađorđu”.

Umesto toga, Novosađani će morati put Bačke Topole, na “TSC arenu”.

Razlog tome su trenutni radovi na terenu “Karađorđa”.

Kako je objasnila direktorka stadiona Jelena Kulpinski, u trenutku kada Vojvodina bude igrala revanš utakmicu protiv Ajaksa, biće završena polovina planiranih radova.

“Teren stadiona ‘Karađorđe’, osim hibridne trave, po prvi put će imati i grejni sistem. To je veoma bitno zbog klimatskih uslova i omogućuje nam da tokom cele godine imamo optimalnu temperaturu, što znači da vremenski uslovi neće uticati na samu igru. Osim toga, dobijamo i kompletan drenažni sistem, čime ćemo imati moderan teren po evropskim standarima. Imperativ kod inspekcije UEFA jeste upravo ovakav sistem i hibridna trava, koja je tri do četiri puta otpornija. Nju čine 98% prirodne trave i svega dva sintetička vlakna koja se ušivaju na vrlo malim razmacima po čitavom terenu, što znači da će sam koren biti čvršći i otporniji. Važno je dodati da će Vojvodina ovog leta morati da ugosti slavni Ajaks u Bačkoj Topoli, na ‘TSC areni’, jer ćemo tog 1. avgusta biti na otprilike polovini radova, ali nakon toga, do kraja leta, Vojvodina dobija teren po najvišim mogućim standardima”, objasnila je Kulpinski.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina