Početna Sport Voša protiv Kolubare igra za Miloša Ćelapa i Mihu

Voša protiv Kolubare igra za Miloša Ćelapa i Mihu

0

Fudbaleri Vojvodine dočekaće ekipu Kolubare u subotu, 11. februara, u 21. kolu Superlige Srbije.

Osim što će ova utakmica biti prilika da Vojvodina i njeni navijači odaju poslednju počast proslavljenom bivšem reprezentativcu naše zemlje i članu druge šampionske generacije “stare dame” Siniši Mihajloviću, meč protiv Kolubare će istovremeno poslužiti da se prikupi što više sredstava za lečenje sedmogodišnjeg Miloša Ćelapa iz Novog Sada, koji boluje od leukemije.

S tim u vezi, fudbalski klub Vojvodina je odlučio da sav prihod od prodaje ulaznica za ovaj meč bude uplaćen za njegovo lečenje, a na ulazima na stadion će biti postavljene kutije u koje će svi posetioci moći da ostave dobrovoljan prilog.

U ovu svrhu će takođe biti uplaćen i novac zarađen od prodaje dresova u kojima su fudbaleri Vojvodine nastupili protiv Crvene zvezde. Deo dresova će se u toku ove nedelje naći na slobodnoj aukciji, o čemu će klub istovremeno obavestiti javnost, dok će deo dresova otkupiti sponzori i prijatelji kluba i na taj način takođe pomoći Miloševom lečenju.

Utakmica počinje u 16 časova.

Miloš Ćelap je u maju 2021. primljen u bolnicu u Novom Sadu zbog povišene temperature, trombocitopenije i hepatosplenomegalije, kada mu je nakon izvršene analize koštane srži upostavljena dijagnoza akutne limfoblastne leukemije. Nakon indukcione faze lečenja, roditelji su odlučili da lečenje nastave u UDK Tiršova gde je po završetku lečenja, nakon izvršene punkcije koštane srži, potvrđena remisija bolesti.

U martu 2022. započeta je terapija održavanja, koja je prekidana u nekoliko navrata zbog pogoršanja i u toku koje je otkriven recidiv.

Nastavak lečenja planiran je u Italiji, transplantacijom koštane srži.

Miloš pohađa prvi razred osnovne škole, potpuno je normalno psihofizički razvijeno dete, inteligentno, radoznalo dete sa razvijenom empatijom. Najviše voli da se igra sa drugarima i da sa sestrama provodi vreme na selu. Voli košarku, voli da slaže lego kocke, da igra igrice na telefonu i da gleda crtaće, a pande obožava.

“FK Vojvodina moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu Milošu da što pre ode na transplantaciju koštane srži, da iz ove borbe sa opakom bolešću izađe kao pobednik! Sredstva su potrebna za troškove transplantacije koštane srži u inostranstvu, putne troškove i troškove smeštaja. Vreme je ključno u ovoj borbi! Pomozimo Milošu da pobedi opaku bolest”, poručuju u Voši.

Svi koji žele da pomognu, to takođe mogu učiniti slanjem SMS poruke 1420 na 3030 (donacija od 200 dinara) i uplatom na račune:

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001511379-80

Uplatom na devizni račun:

160-6000001512010-30

IBAN: RS35160600000151201030

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina