Početna Sport Voša sinoć slavila u Subotici

Voša sinoć slavila u Subotici

0

ruk

Rukometaši Vojvodine ostvarili su sinoć pobedu protiv Spartak Vojputa sa 28:25 u utakmici Seha Gazprom lige odigrane u Subotici. Tako je naš tim dospeo do druge pobede i sedmog mesta na tabeli regionalne lige. Vojvodina još ima teoretske šanse u borbi za šestu poziciju koja vodi na završni turnir.

Naši rukometaši krenuli su silovito od samog starta. Rastvorcev je “probio” led, dok su Marjanović sa tri uzastopna gola, potom i Todorović sa jednim, već u uvodnim minutima, doneli Voši prednost od 5:1. Ubrzo je bilo 7:2, pa 10:4 pošto se u napadu razigrao i naš kapiten, pivotmen, Nikolić. Crveno-beli igrali su dosta poletno, pa su i Subotičani, takođe, prihvatili brži ritam. Županjac je postigao nekoliko golova i doprineo rezultatskom priključku. Ipak, na poluvremenu, aktuelni šampion Srbije imao je +4 (12:16).

Drugo poluvreme Spartak Vojput je otvorio serijom od 4:1. Međutim, Rastvorcev je nastavio da “rešeta” mrežu, pridružio mu se i mladi Nikola Arsenić. Perović je ponovo uhvatio nekoliko važnih lopti, te je Vojvodina vratila razliku od 4 gola (18:22). Subotičani se nisu predavali, a kao što su to činili više puta ove sezone, sjajno igrom u tranziciji, vratili su rezultatsku neizvesnost i sa tri uzastopna gola Kneževića ponovo prišli na gol zaostatka (23:24). Sjajni Rastvorcev, ubedljivo najbolji pojedinac na utakmici, preuzeo je stvari u svoje ruke. Kada je postigao svoj osmi, pa i deveti gol, 25-i odnosno 26-i za Novosađane, uveo je utakmicu u mirnu završnicu za konačnih Spartak Vojput – Vojvodina 25:28.

Vojvodini i dalje nema predaha jer već je u subotu očekuje poslednja utakmica u Ligi šampiona kada bude gostovala Portu u Portugalu.