Početna Travel Club Condé Nast Traveler: Novi Sad, zahvaljujući Exitu, na listi vodećih evropskih turističkih...

Condé Nast Traveler: Novi Sad, zahvaljujući Exitu, na listi vodećih evropskih turističkih destinacija

0

Exit FestivalVodeći američki turistički vodič Condé Nast Traveler, izdvojio je Exit kao jedini festival među 50 najznačajnijih turističkih atrakcija u Evropi!

Exit festival tako je stavljen “rame uz rame” sa Bečkom operom, grčkim Akropoljem, Ajfelovom kulom, Berlinskim zidom, Gaudijevom Sagrada familijom, Mikelanđelovim Davidom, Pikasovom Gernikom, Boljšoj teatrom i mnogim drugim kultnim evropskim znamenitostima i institucijama.

U članku je zabava na Exitu stavljena među najveće užitke koji se mogu iskusiti na starom kontinentu, kao što su krstarenje grčkim ostrvima, skijanje u St. Moricu, poseta Luvru, gledanje španskog flamenka u Andaluziji i Formule 1 u Monaku, posmatranje polarne svetlosti na Islandu, ispijanje piva u Češkoj i Nemačkoj, vožnja kanalima i biciklom u Amsterdamu…

Novi Sad se, zahvaljujući Exitu, u ovom članku našao u društvu vodećih evropskih turističkih gradova kao što su Rim, Pariz, London, Berlin, Atina, Lisabon, Amsterdam i drugi. Njujorški medijski gigant “Condé Nast” drži najčuvenija izdanja u Severnoj Ameraci, među kojima su i “Vanity Fair”, “Vogue”, “The New Yorker”, “GQ”, “Pitchfork”, “Wired”, te “Condé Nast Traveler”, dobitnik čak 25 nacionalnih priznanja!

Originalan članak nalazi se na sledećem linku!

Exit Festival 2

Prestižni časopis podseća i na fenomen nastanka Exita iz studentskog protesta i njegov razvoj u jedan od najvažnijih događaja na svetu! U opisu festivala, reporter Calder Quinn, koji je posetio Exit pre nekoliko godina, pominje istorijat i aktivističku istoriju festivala, ističući da je do danas održao snažnu društvenu misiju. Poseban osvrt napravio je na jedinstvenu lokaciju održavanja festivala, Petrovaradinsku tvrđavu, na koju svake godine dolaze posetioci iz cele planete i koja je zahvaljujući Exitu iz turističke anonimnosti postala čuvena širom sveta.

Exit festival, ranije ove godine proglašen je za Najbolji evropski festival za 2016. od strane vodeće evropske turističke platforme “European Best Destinations”. Pored ovoga, proglašen je za najbolji evropski festival 2014. od strane Evropskih festivalskih nagrada i 2007. od strane Britanskih festivalskih nagrada.

Takođe, ovo nije prvi put da vodeći inostrani mediji ističu magičnu atmosferu na Exitu.

Podsećamo, “The Guardian” je proglasio EXIT za najbolji festival na svetu 2006, kao i najbolju turističku destinaciju 2008. godine, a “CNN” je 2011. uvrstio EXIT na listu devet najboljih svetskih festivala. “The Sun” je 2012. novosadski festival uključio na listu osam najboljih festivalskih destinacija, dok se na listi najboljih evropskih festivala EXIT našao 2013. u članku “Euronewsa”.

Autor: NSHronika.rs
Foto: EXIT / Promo