Početna Aktuelno Napadač na Vujića zadržan u pritvoru: Aktivista se nada da će pravosuđe...

Napadač na Vujića zadržan u pritvoru: Aktivista se nada da će pravosuđe profunkcionisati

Dvadesetdvogodišnjem I. R. određeno je zadržavanje u trajanju do 48 časova radi saslušanja jer je osumnjičen za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda aktivisti Milanu Vujiću, kaže osnovni javni tužilac Dejan Rakonić.

Osumnjičeni će u navedenom roku biti sproveden u službene prostorije Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu radi saslušanja, dodaje tužilac.

Prethodno je policija najavila podnošenje krivične prijave protiv njega.

Ovog Novosađanina je, kao napadača, identifikovao i sam Vujić nakon napada na Bulevaru Evrope, 9. avgusta, kad je zbog povreda glave završio u Urgentnom centru, a potom i na operaciji.

Milan Vujić uspešno je operisan u utorak i oseća se dobro.

Ovaj student i aktivista napadnut je zbog, kako kaže, mišljenja koje je izneo na Tviteru, a kao napadača identifikovao je svog poznanika iz škole, koji se našao uvređenim stavovima na internetu.

Otac aktiviste Milenko Vujić rekao je da je napadač član stranke Istina, koja je ušla u Skupštinu Novog Sada i koja je demantovala da ima bilo kakve veze sa napadom na Milana Vujića.

Vujić: Očekujem da sistem funkcioniše u korist građana

Na konstataciju novinara da postoje slučajevi napada na aktiviste koji nisu rešeni u korist žrtava, Milan Vujić kaže da jedino očekuje da se nadležni bave svojim poslom i da ceo sistem profunkcioniše u korist građana.

“Nadam se da će pravosuđe, kompletno, konačno jednom početi da funkcioniše i ništa drugo nam ni ne treba. Kad bi svi nadležni u ovom sistemu radili svoj posao, svi bismo mirno spavali i živeli”, navodi Vujić.

On, inače, protekla dva dana putem društvenih mreža dobija preteće i podrugljive poruke u kojima se proslavlja napad na njega, a za sutra je zakazan protest “Stop nasilju! Za sve naše ljude!” povodom ovog brutalnog napada, koji će se održati ispred zgrade novosadskog suda u Sutjeskoj 3, kod Spensa.

Izvor: 021
Priredila: M. Ćirić
Foto: Pixabay