Početna Gradske teme Digitalni omladinski centar otvoren za mlade

Digitalni omladinski centar otvoren za mlade

0

Digitalni omladinski centar, namenjen mladima uzrasta od 15 do 30 godina, otvoren je kao nova integralna jedinica Gradske biblioteke u Ulici Vojvode Putnika broj 1. Prostor je obezbedio Grad Novi Sad, kao i 13 miliona dinara za njegovo privođenje nameni.

Centar će biti mesto neformalne edukacije putem raznovrsnih seminara, radionica, jezičkih i računarskih kurseva i drugih aktivnosti koje podstiču i razvijaju individualnu kreativnost, veštine i talente.

Digitalni omladinski centar se sastoji od računarske učionice, radionice, učionice sa interaktivnim displejem i multifunkcionalne sale.

Prema rečima direktora Gradske Biblioteke Dragana Kojića, u saradnji sa organizacijama za mlade, učeničkim i studentskim parlamentima, Centar će organizovati raznovrsne aktivnosti u cilju razvijanja interesovanja i talenata mladih, kao i njihovog profesionalnog usavršavanja. Oni će imati priliku da se upoznaju sa tehnikama akademskog pisanja, da razvijaju emotivnu pismenost i kritičko mišljenje putem filozofskih i psiholoških radionica, te da pohađaju besplatne kurseve programiranja i popularnih softverskih paketa.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad