Početna Gradske teme Digitalni omladinski centar otvoren za mlade

Digitalni omladinski centar otvoren za mlade

Digitalni omladinski centar, namenjen mladima uzrasta od 15 do 30 godina, otvoren je kao nova integralna jedinica Gradske biblioteke u Ulici Vojvode Putnika broj 1. Prostor je obezbedio Grad Novi Sad, kao i 13 miliona dinara za njegovo privođenje nameni.

Centar će biti mesto neformalne edukacije putem raznovrsnih seminara, radionica, jezičkih i računarskih kurseva i drugih aktivnosti koje podstiču i razvijaju individualnu kreativnost, veštine i talente.

Digitalni omladinski centar se sastoji od računarske učionice, radionice, učionice sa interaktivnim displejem i multifunkcionalne sale.

Prema rečima direktora Gradske Biblioteke Dragana Kojića, u saradnji sa organizacijama za mlade, učeničkim i studentskim parlamentima, Centar će organizovati raznovrsne aktivnosti u cilju razvijanja interesovanja i talenata mladih, kao i njihovog profesionalnog usavršavanja. Oni će imati priliku da se upoznaju sa tehnikama akademskog pisanja, da razvijaju emotivnu pismenost i kritičko mišljenje putem filozofskih i psiholoških radionica, te da pohađaju besplatne kurseve programiranja i popularnih softverskih paketa.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad