Početna Gradske teme Konačno počele dugo očekivane posete gerontološkim centrima

Konačno počele dugo očekivane posete gerontološkim centrima

0

Koronavirus ne jenjava, a među najosetljivijim kategorijama su korisnici gerontoloških centara. Dugo očekivane posete gerontološkim centrima konačno su počele sa realizacijom ali uz poštovanje posebnih uslova.

Jedan od preduslova za posete u gerontoloskim centrima je svakako da nema obolelih od Kovida -19 i da su vakcinisani. Pozivom centra, srodnici mogu da se dogovore o posetama u dostupnim terminima uz poštovanje svih epidemijskih mera, kažu u Gerontološkom centru „Novi Sad“.

Nažalost odziv nije veliki kako smo očekivali, evo konkretno za objekat doma na Limanu, gde smo prve korisnike vakcinisali, koji su trenutno u mogućnosti da primaju posete kao i jedan manji deo korisnika u Futogu. Mi smo na Limanu u mogućnosti da organizujemo 10 poseta dnevno, medjutim zainteresovanost je takva da organizujemo 5-6 poseta -, rekla je Slavica Škrbić, direktorica Gerontološkog centra „Novi Sad“.

Somborci takođe sada mogu da posete svoje bližnje u gerontološkom centru, a one se sprovode svakim radnim danom od 8 do 18 časova i unapred se zakazuju.

Posete se odvijaju u odredjnoj prostoriji koja je za to namenjena, koja se posle svake posete dezinfikuje od strane našeg osoblja i prilikom posete svi prisutni moraju da primenjuju mere lične zaštite -, rekao je Zoran Drča, direktor Gerontološki centar Sombor.

Posete su dozvoljene u trajanju od 30-tak minuta i to u oba objekta Gerontološkog centra u Somboru, gde nema obolelih od Kovida-19 ni među korisnicima ni među zaposlenima.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay