Početna Gradske teme Novi Sad primer dobre prakse u organskoj proizvodnji

Novi Sad primer dobre prakse u organskoj proizvodnji

0

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević zajedno sa rukovodiocima područnih poljoprivrednih službi iz Republike Srpske na čelu sa pomoćnikom ministra poljoprivrede RS Goranom Bursaćem i predstavnicima Organic Control System, obišao je biogazdinstvo “Kuzmanović” na Čeneju.

“Za 2021. godinu planirano je povećanje sredstava za razvoj organske proizvodnje na 5.500.000,00 dinara, a sve u cilju povećanja broja proizvođača i površina pod organskom proizvodnjom, kojih je trenutno koji su uključeni u projekat Grada Novog Sada, 10 organskih proizvođača na površini od oko 40 hektara”, istakao je Milorad Radojević i dodao da su dobro iskustvo i odlični rezultati Grada Novog Sada primer za mnoge lokalne zajednice kako u Srbiji tako i u regionu, te da je ovo dobra prilika da se novosadski način rada predstavi i gostima iz Republike Srpske.

Od početka aktivnosti na realizaciji mera za podsticanje razvoja organske proizvodnje postoji saradnja sa stručnim ustanovama i sertifikacionim organizacijama koje se realizuju u zavisnosti od mera koje su bile predviđene akcionim planovima i programima podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Grada Novog Sada.

Grad Novi Sad već deset godina uspešno pomaže organsku proizvodnju. Ukupne subvencije, u periodu od 2011. do 2020. godine, koje je Grad uložio za razvoj organske proizvodnje iznose 29.845.451,00 dinara.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay