Početna Gradske teme Novosadski ugostitelji dobili smernice za dalji rad, biće problema

Novosadski ugostitelji dobili smernice za dalji rad, biće problema

Ugostitelji će narednih dana ponovo početi da rade, a objavljene su i preporuke kako bi trebalo da se organizuje rad u lokalima u odnosu na epidemiološku situaciju.

Predsednik Udruženja ugostitelja Novog Sada Dragan Stanojević za 021.rs navodi da su objavljene smernice očekivane, ali da verovatno neće svi ugostiteljski objekti odmah početi da rade, posebno ne noćni klubovi, jer neki neće moći odmah da primene sve mere, a i policijski čas još važi tokom večeri.

Dalje navodi da će zbog novih smernica pojedini stolovi morati da budu izbačeni iz lokala kako bi svi gosti bili na dovoljnoj udaljenosti jedni od drugih.

“Biće problema naravno, s obzirom da mora da se drži velika distanca među gostima i među stolovima, ali računamo da sve ovo neće trajati večno i da će mere vremenom biti ublažene. Očekujemo da će se sve završiti već krajem maja i da ćemo onda početi normalno da funkcionišemo”, navodi Stanojević.

U predlogu mera republičkog Kriznog štaba se navodi da gosti prilikom ulaska u lokal treba da prođu kroz dezobarijeru i da za njih mora da postoji dezinfekciono sredstvo za ruke, ali da neće morati da nose maske i rukavice jer će jesti i piti, a i dezinfikovali su se na ulazu.

U zatvorenom prostoru na jednog gosta mora bude 3,5 kvadrata prostora i jedno sedeće mesto, dok na otvorenom to iznosi 2,5 kvadrata i jedno sedeće mesto po gostu. Takođe, u toaletima mora da bude dozera za ruke i ubrusa.

Sve preporuke ugostiteljima čitajte na sajtu Udruženja ugostitelja Novog Sada OVDE.

Izvor: 021
Foto: Unsplash