Početna Gradske teme Radovi u Marka Miljanova gotovi do kraja oktobra

Radovi u Marka Miljanova gotovi do kraja oktobra

0

Radovi u Ulici Marka Miljanova na Podbari, započeti prošlog novembra, uz sva kašnjenja trebalo bi da budu završeni krajem ovog meseca.

U Gradskoj upravi pravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navode da su kompletno završeni radovi na deonici od Ulice Đorđa Rajkovića do budućeg kružnog toka kod Kvantaške pijace i u ovom delu ulice omogućeno je odvijanje saobraćaja. Preostala je da se završi deonica od Beogradskog keja do Kvantaša u dužini od 100 metara, ali i kružna raskrsnica.

Prvi deo ulice koji je završen ima novi kolovoz dužine 400 metara i širine šest metara, nove obostrane parkinge i pešačke staze, biciklističku stazu sa desne strane posmatrano iz pravca Keja i javno osvetljenje.

“U preostalom delu od 100 metara je predviđeno da se izgradi još dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake sa razdelnim ostrvom, staza za bicikle širine dva metra sa desne strane posmatrano iz pravca Keja, a koja će biti povezana sa stazama na Keju. Biće uređene pešačke staze, parking sa parne strane ulice (leva strana gledano iz pravca Keja) i rasveta. Do sada su postavljeni ivičnjaci, popločani parkinzi, popločani trotoari i postavljeni stubovi javnog osvetljenja, osim na deonici od 25 metara gde još traju radovi na podzemnim instalacijama. Asfaltiranje saobraćajnice i kružne raskrsnice počeće nakon završetka svih radova na podzemnim instalacijama”, navode u UGZI-ju.

Podsetimo da su radovi u Ulici Marka Miljanova počeli novembra prošle godine kada je JKP “Vodovod i kanalizacija” počelo rekonstrukciju kanalizacione mreže. Radove su izvodili podizvođači “Energy-Pro” iz Novog Sada i “Novkol” iz Beograda po ceni od 33,9 miliona dinara. Iako je prvobitni rok za završeak radova bio četiri meseca, rekonstrukcija je kasnila.

Kada je ovaj posao završen, UGZI je za izvođenje glavnih radova angažovao preduzeća “Put invest”, “Energotehnika Južna Bačka” i “Struja” iz Novog Sada sa podizvođačem “AB & CO Geosystems”, kao i Invest-inženjering iz Novog Sada i “Put-proing Brezovice” iz Krupnja. Ona su dobila 191 milion dinara sa PDV-om da za osam meseci završe radove, ali je rok koji je bio 28. jul zbog vanrednog stanja i drugih razloga probijen. Usledio je aneks ugovora kada je zbog dodatnih radova vrednost rekonstrukcije povećana za više od šest miliona dinara sa PDV-om.

Uz sve ovo, UGZI je u junu sproveo još jedan tender za dodatne radove na saobraćajnim površinama u vrednosti od oko šest miliona dinara sa PDV-om i rokom završetka od dva meseca, zbog čega se sve odužilo do kraja oktobra.

Izvor: 021
Foto: Pixabay