Početna Gradske teme U Novom Sadu nema nijednog prinudno postavljenog upravnika zgrade

U Novom Sadu nema nijednog prinudno postavljenog upravnika zgrade

0

Nijedna zgrada u Novom Sadu do sada nije dobila prinudnu upravu, iako se donošenjem odluke o njihovim primanjima ispunila zakonska mogućnost za to.

Zgrade koje nemaju upravnika stambene zajednice moraju istog da izaberu, a ukoliko to ne učine, dodeliće im se prinudni upravnik sa spiska svih upravnika koji su registrovani u Novom Sadu. Taj broj je trenutno 140.

Kako smo nedavno već pisali, donošenjem gradske Odluke o visini iznosa naknade prinudno postavljenom profesionalnom upravniku stekli su se uslovi da stambene zajednice dobiju prinudnu upravu. I sami građani mogu da zatraže od gradske uprave prinudnog upravnika, a istog uprava može da postavi i na osnovu rešenja inspektora. Međutim, kako potvrđuju za 021 u Gradskoj upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove, do sada nije primljen nijedan zahtev za uvođenje profesionalnog, prinudnog upravnika u stambenim zajednicama u Novom Sadu.

“Izbor profesionalnog upravnika za prinudnu upravu će se vršiti azbučnim redom prema redosledu lica sa liste profesionalnih upravnika za prinudnu upravu”, preciziraju u gradskoj upravi za 021.

Kako smo već pisali, prinudna uprava mogla bi da bude jedino rešenje za zgrade u Novom Sadu koje niko ne želi da održava. Pokvareni liftovi, curenje i kvarovi na instalacijama, oronule stepenice, napukli crepovi na krovu i druge neprijatnosti ono su sa čime se suočavaju Novosađani koji žive u ovakvim, problematičnim zgradama.

Izvor: 021.rs
Foto: PIxabay