Početna Travel Club Pogledajte kako je bilo na tematskoj turi “Novosadski dani slavnih pisaca”

Pogledajte kako je bilo na tematskoj turi “Novosadski dani slavnih pisaca”

Color Media Communications i turistička agencija „Putokaz 021“ u 2019. godini organizuju šest besplatnih tematskih turističkih tura kroz Novi Sad za Novosađane, goste, turiste i sve one koji žele da nauče nešto više o Srpskoj Atini i tajnama koje ona krije.

Juče je uspešno organizovana i treća turistička tura sa temom “Novodski dani slavnih pisaca” koja je okupila do sada najveći broj zainteresovanih učesnika.

Zahvaljujući ljubaznom Srđanu iz agencije “Putokaz 021” Novosađani su u predvečerje mogli da uplove u svet Novog Sada iz prošlosti i nauče koji su to čuveni ljudi iz sveta književnosti, kulture, nauke i školstva živeli i stvarali u našem gradu.

Jovan Jovanović Zmaj, Laza Kostić, Kosta Trifković, Anica Savić Rebac, Georgije Magarašević, Milovan Vidaković, svi oni ostavili su dubok trag u istoriju i kulturu ovog grada i zaslužni su za to što je Novi Sad širom Evrope poznat kao Srpska Atina.

Prolećno-letnji ciklus završavamo tematskom turom koju smo zakazali za 4. jul (18h kod spomenika Svetozaru Miletiću) koju smo nazvali “Novosadsko “Zlatno doba”: Dunđerski i Tanurdžići”. Više o prijavama naći ćete OVDE.

Sve tematske ture u organizaciji Color Media Communications i turističke agencije “Putokaz 021” su besplatne! Zbog kvalitetnijeg vođenja, grupe su ograničene na 30 posetilaca a prijave se vrše na mejl: ivana.tomic.bpm@gmail.com.

Ostale ture koje će se održati na jesen biće naknadno objavljene.