Početna Travel Club Vojvodina ponudila 111 miliona dinara za podršku turizmu

Vojvodina ponudila 111 miliona dinara za podršku turizmu

Pokrajina Vojvodina ponudila je 111 milion dinara bespovratno kroz dva konkursa za razvoj turističkih potencijala kroz podršku mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima.

Za radove na ugostiteljskim objektima, izradu projektno tehničke dokumentacije za radove, i opremanje dodatnim sadržajima ponuđeno je 59 miliona dinara.

Može se konkurisati projektima koji se realizuju od 15. marta prošle do 1. oktobra ove godine a maksimalno sufinansiranje je do 80 procenata prihvatljivih troškova.

Maksimalni iznos za radove na podizanju kvaliteta i kapaciteta objekata je do tri miliona dinara, do milion dinara je za izradu projektno tehničke dokumetnacije a za uvođenje dodatnih sadržaja maksimalno je četiri miliona dinara.

Za podizanje kvaliteta turističkih objekata kroz nabavku mašina i opreme, i unapređenje inovativnosti ukupno će biti dodeljeno sufinansiranje od 52 miliona dinara.

Maskimalno do tri miliona dinara, odnosno do 80 posto prihvatljivih troškova, biće dodeljivano za nabavku mašina i opreme.

Za unapređenje inovativnosti u obavljanju ugostiteljske i turističke delatnosti maksimalna pokrajinska subvencija iznosiće do 1,5 miliona dinara.

Prijave projekata za subvencionisanje kroz refundacije troškova po oba konkursa za turističku delatnost je do 16. marta.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay