Početna Crna hronika Bez pritvora za mladića koji se sumnjiči za paljenje luksuznih automobila u...

Bez pritvora za mladića koji se sumnjiči za paljenje luksuznih automobila u Stražilovsko

0

Dvadesetšestogodišnjem M. R. iz Bača, koji se sumnjiči za paljenje luksuznih automobila u Stražilovskoj ulici, rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu, nije određen pritvor. Njemu je izrečena mera zabrane napuštanja boravišta uz obavezno javljanje svakih petnaest dana nadležnoj policijskoj stanici.

Sud je doneo takvu odluku smatrajući da se izricanjem ovakve mere može ostvariti nesmetano vođenje krivičnog postupka, pišu „Novosti“ i dodaju da je Osnovno javno tužilaštvo predložilo da se osumnjičenom za teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti, odredi pritvor od 30 dana. Međutim, sud je to odbio, na šta će tužilaštvo, u propisanom roku, žaliti.

M. R. je uhapšen zabog sumnje da je, 7. oktobra, izazvao požar na dva automobila, parkirana u Stražilovskoj ulici, tako što ih je, prethodno, polio zapaljivom tečnošću.

Automobili pripadaju porodici devojke koja je nedavno svedočila protiv Slobodana Milutinovića, poznatog kao Sloba Snajper, zbog nasilja, u postupku koji je u toku. Snajper je uhapšen krajem septembra, neposredno nakon što je pretukao U.J..

Izvor: Novosti, novisad.com
Foto: Pixabay