Početna Crna hronika Ivanu Kontiću produžen pritvor za još dva meseca

Ivanu Kontiću produžen pritvor za još dva meseca

0

Apelacioni sud u Novom Sadu produžio je za još dva meseca pritvor Ivanu Kontiću (30), koji se tereti za prebijanje mladića, 24. avgusta prošle godine, ispred kladionice na Bulevaru Oslobođenja.

Prema ovoj odluci, pritvor može da mu traje do 7. maja, potvrđeno je u novosadskom Višem sudu pred kojim se vodi postupak.

Protiv Kontića, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu zbog pokušaja ubistva, dok se O. L. i L. V. terete za učestvovanje u tuči, odnosno pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru izručen iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici, mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra. Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak, tvrdio je da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem, u decembru, negirao je da je pokušao da ubije M. M., kojeg je pretukao. Kako je naveo, do sukoba je doslo jer mu je M. M. prethodno pretio i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić, kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou, zna kako se nanose teške povrede, opasne po život i upravo njih nije zadao mladiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane. Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na njemu se vidi kako Kontić prebija mladića i lomi mu ruke.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik.

Izvor: M. Ćirić
Foto: Pixabay