Početna Crna hronika Još uvek nije počelo suđenje za napad na novosadskog aktivistu Milana Vujića

Još uvek nije počelo suđenje za napad na novosadskog aktivistu Milana Vujića

0

Iako je optužni predlog Osnovnog javnog tužilaštva podnet još 17. marta, u sudu još uvek nije zakazan glavni pretres zbog napada na aktivistu Milana Vujića 9. avgusta 2020. na Bulevaru Evrope.Za napad na Vujića osumnjičen je 23-godišnji I. R, koji je priznao da je napao mladića. Vujić je operisan u Kliničkom centru Vojodine nakon napada.

Kako navode u tužilaštvu, I. R. se sumnjiči za nanošenje teške telesne povrede.

Osumnjičenom je ranije određena zabrana prilaska, sastajanja i komuniciranja sa napadnutim mladićem. Ova mera je u međuvremenu istekla i “ne postoji dalja neophodnost primene mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenim”, navode u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Milan Vujić, novosadski student i aktivista, napadnut je kad se biciklom u večernjim satima vraćao sa treninga. Kao napadača Vujić je identifikovao svog prijatelja iz detinjstva, a sada političkog aktivistu. Vujić je napadnut zbog, kako tvrdi, mišljenja koje je ranije izneo na Tviteru.

Punomoćnik mladića Veljko Milić kaže za 021.rs da se sve do sada uklapa u dinamiku rada pravosudnih i istražnih organa, što nužno ne znači da je to dobro.

“Optužni predlog je podnet još u martu, prošlo je više od dva meseca, a glavni pretres još uvek nije zakazan i to je najgore u čitavoj situaciji. Čekamo da se zakaže glavni pretres pa ćemo videti kakav će biti stav odbrane”, navodi advokat Milić.

Inače, Vujić je krajem marta ove godine nekoliko sati saslušavan u policiji nakon tvita u kojem je citirao predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa o napadu na njegovu ćerku.

“Policajci su tražili da im dam informacije o tom događaju, i tek onda sam shvatio zašto sam na informativnom razgovoru”, rekao je tada Vujić.

Izvor: 021.rs
Foto: Printscreen