Početna Crna hronika Kontroliše se novosadski centar za socijalni rad zbog navoda o zlostavljanju trogodišnje...

Kontroliše se novosadski centar za socijalni rad zbog navoda o zlostavljanju trogodišnje devojčice

0

Zaštitnik građana pokrenuo je kontrolu rada novosadskog Centra za socijalni rad zbog medijskih navoda da su trogodišnju devojčicu seksualno zlostavljali otac i deda.

Zaštitnik je “pod lupu” stavio i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, čija inspekcija kontroliše rad Centra za socijalni rad.

Trogodišnja devojčica ćerka je razvedenog para, a oca je viđala po osnovu podele starateljstva. Advokatica majke Ivana Kropf poslednjih dana iznela je navode o seksualnom zlostavljanju devojčice u produženom trajanju i detalje postupka u ovom slučaju, koji je u toku.

Kako je navela, Centar za socijalni rad je u svojim izveštajima ustanovio da nema rizika za dete, te da majka zapravo utiče na devojčicu. Kako je rekla, nakon što je ponovo dozvoljeno da otac viđa devojčicu, regresivno ponašanje deteta se vratilo.

Slučajem se duži period bave i Osnovno i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, kao i novosadska policija. Prema nezvaničnim informacijama, advokatica majke je izašla u medije nakon što je otac podneo zahtev za starateljstvo nad devojčicom.

Protiv dede devojčice nije pokrenut postupak zbog nepostojanja osnova sumnje.

Zaštitnik građana je od Centra za socijalni rad zatražio i da ga obavesti o preduzetim aktivnostima i merama iz njegove nadležnosti povodom pomenutog slučaja najkasnije u roku od 15 dana, a od pokrajinskog sekretarijata zatražio da izvrši stručni nadzor nad radom Centra i da ga obavesti o rezultatima nadzora najkasnije u roku od 15 dana.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay